Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

torsdag 6 november 2014

Klimatkrisen – För 35 år sedan varnade ”samma forskare” för en ny istid

Idag tar vi en titt på klimatkrisen ur ett lite mer långsiktigt perspektiv fokuserat på hur forskarkåren och våra mediakanaler informerat oss under de senaste 35 åren.
1978 vs. 1983 - Olika orsak. Samma politiska mål.
  • 1978 varnades vi av ”klimatexperter” om att en ny istid kunde vara på väg. Detta uttalande baserades bl.a. på flera rekordkalla vintrar i rad. Vårt levnadssätt samt överbefolkningen pekades ut som ”boven i dramat” bakom dessa förändringar.För att motverka krisen diskuterades extrema åtgärder, som t.ex. att spränga bort isen vi våra poler.
  • 1983 varnades vi av samma experter för att en värmebölja med globala, katastrofala konsekvenser skulle inträffa under 1990 -talet. Även då var det vårt levnadssätt och överbefolkningen som pekades ut som den skyldige.
  • Samma tendens upprepar sig nu på 2000-talet där Al Gores ”En obekväm sanning” inledde en aldrig tidigare skådat propagandaapparat för att få oss att inse att förändring behövs. Den kampanjen pågår fortfarande. Ämnet ”klimatkris” står högt på dagordningen bland våra politiker i både FN, EU och nationellt.
 Som vi sett i tidigare inlägg bör vi ta till oss budskap från både forskarkår och media med en stor portion skepticism. Det kan finnas politiska orsaker bakom budskapet. Om vi skärskådar frågan inser vi snart att:
  • Företag och investerare tjänar stora pengar på klimatkrisen. Allt detta medan
  • Gemene man blir allt fattigare genom att allt fler skatter införs i syfte att motverka den globala uppvärmningen

Vi talar om en bransch som omsätter enorma belopp. Enorma! I dagens dokumentär får vi en inblick i hur ett knippe debatter i EU och brittiska parlamentet sett ut. Här får vi inte glömma vilka krafter det är som ligger bakom skapandet av EU och dess agenda fram till idag. Mer om detta i kommande inlägg.

Så vilka fakta talar då för att forskarna den här gången faktiskt har rätt; att vi denna gång riskerar att civilisationen går under till följd av den globala uppvärmningen? Faktum är att det finns en hel del frågetecken, vilket dagens dokumentär lyfter fram. Det kanske tydligaste tecknet på att något inte stämmer är det faktum att den globala uppvärmningen inte alls pågår. Jorden har sedan 1998 inte blivit ett dugg varmare utan snarare tvärtom! Varför nämns inte detta faktum i media. Bakom de tecken på klimatkris vi ser, som t.ex….
  • bränder i Australien, Kalifornien och södra Europa
  • extrema väderförändringar – torka, köldrekord och regnrekord för att bara ta några exempel
  • smältande polarisar

…kan det finnas andra förklaringar. Dagens dokumentär ger oss insikt och inblick i dessa. Lyssna särskilt på den äldre mannen som inför engelska parlamenten ger oss både historiska och vetenskapliga fakta som vi inte får glömma ca 15 min in i filmen). Kom dessutom ihåg att människan idag har förmåga att kontrollera att styra vädret. Med medel som döljs för oss finns kapacitet att skapa i stort sett vilket väder som än önskas på önskad kontinent eller plats i världen. Detta har vi sett i tidigare avsnitt i bloggen då ämnen som Klimatkris, Chemtrails och HAARP behandlats. Om detta handlar den senare delen av dagens drygt 50 min långa dokumentär kallad ”SKYSCRATCH - The Geoengineering/Chemtrail Cover Up”.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar