Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

måndag 1 maj 2017

Skänk INTE blint pengar till välgörenhetsorganisationer!

Har du någon gång skänkt pengar till välgörenhet. Eller har du någon gång skrivit under ett upprop på nätet, arrangerat av en organisation som förefaller trovärdig? De flesta av oss svarar nog ja på de frågorna. Jag har gjort det vid ett flertal tidpunkter och under utsträckta perioder. Jag har t.ex. skänkt pengar till Greenpeace. Jag har skrivit under deras upprop angående exploatering i Arktis. Jag har varit frestad att skänka pengar till Läkare Utan Gränsar och Röda Korset – men faktiskt avstått. Alldeles nyligen skrev jag dock under ett annat ”ädelt” upprop arrangerat av en organisation vid namn AVAAZ. Men jag har slutat att blint ge mitt stöd åt dessa organisationer som jag egentligen vet väldigt lite om. Jag har slutat därför att jag successivt kommit till insikt om att dessa organisationer nästan uteslutande är toppstyrda. Basen utgörs av engagerade människor som med mycket goda avsikter kämpar, ofta ideellt, för en sak de brinner för. Men faktum är att i toppen, och utan insyn,   styrs dessa organisationer av krafter som har en dold agenda.

White Helmets logo.
Givetvis en triangel...
I förra inlägget blev vi varse om att organisationen White Helmets ser ut att ha haft en mycket tveksam roll i sarin-gasattacken nyligen i provinsen Idlib i Syrien. I det inlägget skrev jag bl.a. följande:
  • Bilder från nedslagsplatsen visar hur White Helmets personal tar hand om offren bara timmar efter att den utförts. De rör sig i området iförda otillräckligt med skyddsrustning (inga handskar, masker på en del medan andra saknar eller har satt på sig den slarvigt). Analytiker påpekar att detta normalt skulle utgöra livsfara för personalen.
  • Vidare påpekas det i artikeln att Al-Qaeda nyligen kidnappat ca 250 personer från byarna Majdal and Khattab. Detta illdåd utfördes bara en vecka innan attacken mot Idlib. Lokala källor menar att några av offren i Idlib utgörs av de saknade från Majdal och Khattab.


Av ovanstående kan vi lätt få intrycket att White Helmets arrangerat sin egen "räddningsinsats". Vi kan också få intrycket att de har ett samröre med Al Qaeda. Från tidigare vet vi att Al Qaeda skapades av oss här i väst (och ser ut att fortfarande kontrolleras av dess skapare). I dagens videoinslag tar vi därför en mer djuplodande titt på just organisationen White Helmets. I en föreläsning signerad den brittiska undersökande journalisten Vanessa Beeley serveras vi fakta som det är svårt att tillbakavisa. Vanessa är väl påläst och har under många år arbetat som journalist i Mellanöstern. Palestina är hennes specialområde men hon har också ägnat mycket tid åt konflikten i Syrien.

I föreläsningen ges vi en rundtur bland ett stort antal mycket välkända välgörenhetsorganisationer. Vi får veta vilka krafter som står bakom, hur de sponsras samt vilka andra organisationer de samarbetar med. Det är en föga smickrande exposé för organisationer som Amnesty International, Avaaz, Human Rights Watch, USAID, Läkare Utan Gränser samt nära nog samtliga FN:s välgörenhetsorgan. Deras kopplingar till de vi i bloggen känner som ”Den Globala Eliten” är väldokumenterad. Att vi ändå skänker pengar till dessa organ, beror i stor utsträckning på att media ger dem ett slags legitimitet. Media hjälper till att ta in dem i finrummet. Vi känner oss väl förtrogna och trygga tillsammans med dem.

Fokus i videoinslagen i dagens inlägg ligger dock på Syrien och White Helmets. Organisationen var 2016 favoriter till att få Nobels Fredspris. De snuvades dock i sista stund från den utnämningen som istället gick till Colombias president för arbetet med att mäkla fred med den s.k. FARC-gerillan. Däremot tilldelades de 2017 en Oscars-statyett för bästa dokumentär (short subject). Filmens namn är just The White Helmets. Detta är blott 2 exempel på hur krafter här i väst försöker glorifiera organisationen. Men det finns alltså tveksamheter, som t.ex. att:

  • Gruppen enbart är verksam i områden som kontrolleras av rebellgrupper som Al Nusra-fronten och ISIS. Detta syns inte minst i inspelningar från deras räddningsinsatser där det oftast i bakgrunden vajar flaggor som avslöjar på vilket område de befinner sig.
  • Frågar du lokalbefolkningen i Syrien om vad de tycker om The White Helmets möts du oftast av frågande blickar: ”-Vilka är de?”. När du däremot ger en beskrivning av gruppen skiner dock intervjuobjektet ofta upp och säger ”-Ahhh. Du menar The Nusra Front Civil Defense”?
  • Gruppens ledare nekades nyligen ett visum och deporterades från USA (Dulles Airport Washington) eftersom han kunnat kopplas samman med terroraktiviteter. Många tror att det var detta som avgjorde att Nobels Fredspris i slutändan inte kunde delas ut till White Helmets.
  • Gruppen beskrivs som oberoende, både politiskt och finansiellt. Men de mottar stora summor (ca 100 miljoner dollar) i stöd från både USA, EU och Storbritannien.
  • Gruppens sägs kämpa för att rädda liv i Syrien, oavsett vilken sida offret tillhör. Ändå har medlemmar av White Helmets vid ett flertal tillfällen setts och filmats i sammanhang där offren förnedras. De har också setts i videor där regelrätta avrättningar utförs.

Detta är endast ett axplock av all den kontrovers som cirkulerar kring dem. Ta en titt på dagens videoinslag och avgör själv. Leta gärna på egen hand upp annat material på nätet som behandlar samma ämne. Det är inte svårt att hitta seriöst och trovärdigt material. Jag lägger med ytterligare 2 korta videoinslag inslag här nedan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar