Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

torsdag 25 december 2014

Om hjärt- och kärlsjukdomar och vår akilleshäl: brist på C vitamin

I förra inlägget konstaterade vi att hjärt- och kärlsjukdomar följt av cancer är de två främsta orsakerna till att vi människor dör i förtid. Mängder av oss dör i dessa sjukdomar samtidigt som läkemedelsbranschen tjänar stora summor pengar på preparat som inte kommer åt eller åtgärdar grundorsakerna till själva åkomman utan enbart behandlar det akuta symptomet och lindrar för stunden. Läkarkåren och läkemedelsindustrin förefaller stå maktlös mot det faktum att allt fler och fler av oss dör i dessa åkommor. Men… kan vi lite på läkarkåren och läkemedelsindustrin? Redan i förra inlägget fick vi anledning att åtminstone tvivla på detta.

I dagens inlägg djupdyker vi i den första sjukdomskategorin; hjärt- och kärlsjukdomarna.
Dr. Matthias Rath. 
Grundorsaken till våra hjärt- och kärlsjukdomar är ”brist på kollagen”.  Kollagen behövs för att blodkärlsväggarna i kroppen ska vara friska, hela och hälsosamma. När brist uppstår försvagas dessa väggar och det uppstår sprickor. Kroppens naturliga reaktion är att hela sig själv. Så är också fallet här. Kroppen kommer att försöka reparera de skadade blodkärlsväggarna. Detta görs med hjälp av ”material” såsom fetter som kan användas till att täppa igen sprickorna. Så uppstår de avlagringar/ansamlingar som med tiden leder till att våra blodådror täpps igen och vi drabbas av hjärtattack, stroke eller någon annan form av hjärt- och kärlsjukdom.
Naturligt uppkommer då frågorna; hur undviker vi att blodkärlsväggarna försvagas och spricker? Hur stärker vi produktionen av kollagen till en nivå där vi förblir friska? Svaret är häpnadsväckande enkelt – C-vitamin.

I erkända, vetenskapliga studier har läkare lyckats påvisa att rätt mängd c-vitamin stimulerar produktionen av kollagen och leder till kraftigt minskad risk för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Här uppstår nästa fråga lika naturligt – vad är ”rätt” mängd C-vitamin. En av pionjärerna bakom nämnda veteskapliga studier är den tyske läkaren Dr. Matthias Rath. Dr. Rath har gett ut en bok i ämnet, med titeln ”Varför djur inte får hjärtattacker – medan människor dör av dem”. Nämnde Rath har också publicerat ett slags ”instruktionsvideor”. I boken och dessa videor beskrivs i detalj hur hjärtattacker (och andra liknande sjukdomar) uppkommer – och behandlas. I video- materialet nedan hittar du både information om både hjärtattack/stroke samt om diabetes.


Dr. Rath står bakom en stiftelse, som driver ett företag som både utbildar, forskar i ämnet. Hans forskning har lett till framtagandet av en serie kosttillskott att användas i förebyggande syfte mot, inte bara hjärt- och kärlsjukdomar, utan också andra sjukdomar som vi ska titta på i senare inlägg. Just vitaminbrist i allmänhet och speciellt då c-vitaminbrist visar sig vara människans absoluta akilleshäl. Dr. Raths hävdar att just deras produktserie innehåller rätta mängder vitaminer, i en väl utarbetad formel


Titeln på Dr. Raths bok är intressant. Vid en jämförelse mellan i stort sett alla däggdjur och människan visar det sig att vi är en av ytterst få varelser som inte kan producera kroppseget c-vitamin. Gorillor och marsvin är ytterligare exempel på sådan arter men så många fler finns inte. Hur kan det komma sig. Att vi som sägs vara skapelsens absoluta ”krona på verket” saknar en av de mest basala, och livsviktiga förmågorna? Möjligen finner vi svaret i det faktum att vi människor har ett kromosompar mindre än de flesta övriga, jämförbara däggdjur. Dessa fakta för oss osökt tillbaka till ett tidigare inlägg, från 1/5 2014 benämnt ”Människans urspring – allt du kännertill är fel”. Det jag bl.a. skrev i det inlägget, refererandes till en föreläsning av Lloyd Pye på temat Annunakis) var följande:
 • "The Anunnaki hade tekniken för genetisk manipulation. Människan skapades helt enkelt som en korsning mellan en homonoid kvinna och en utomjordlig man. Vi skapades i Sydafrika för ca 200 – 250.000 år sedan. Vårt DNA skvallrar om att detta faktiskt stämmer (Vi har 23 kromosompar, Anunnakis 24. Sättet att fixa det var att fusionera ihop andra och tredje kromosomen till bara en. Vips är vi nere i 23…).
 • Fusion mellan kromosom 2 och 3
 • De gjorde oss till kopior av dem själva. Men de gav oss bara 90% av hjärnans kapacitet. Logiskt med tanke på att vi designats till att vara deras slavar.

  Låter det fantastiskt? Självklart gör det det. Pye ägnar därför nästa del av föreläsningen till att ge oss de genetiska bevisen för att vi faktiskt är resultatet av genmanipulation. Han gör det, som nämnts ovan, på kromosomnivå."

Om detta stämmer, d.v.s. att människans brist på förmågan att producera c-vitamin internt i våra kroppar uppkom i samband med att kromosom 2 och 3 fusionerades för att möjliggöra en korsning mellan homonoid kvinna och utomjordlig man, så betyder det att i vissa kretsar är detta känt. Sådan kunskap kan användas till att dominera och härska över de stora massorna. Återstifta gärna bekantskapen med inlägget från förste maj, och då inte minst Llloyd Pyes föreläsning i ämnet. Det är en fascinerande, närmast svindlande tanke. Eller…?

Kanske ändå inte om vi betraktar hur sjukvård som industri ser ut i vårt moderna samhälle. Eller som konstateras i en introduktion till Dr.Raths nämnda bok ovan:

”Denna (bok) behandlar en av de mest betydelsefulla medicinska genombrott någonsin gjort i människors hälsa. Omfattningen av Dr Rath genombrott har gett honom modet att utmana den största investeringen industri på jorden – läkemedelsindustrin och dess biljoner dollar "hälsokommersialism". Den här boken besvarar även några av dagens mest brännande politiska frågor.

·         Varför idag med nästan 400 miljarder dollar "recept läkemedelsförmånen" endast omfatta symtom orienterade, patenterbart läkemedel med skadliga biverkningar – men avslår täckning av effektiva, säkra och prisvärda naturliga terapier?
·         Varför har det skett en fortsatt internationell insats för den globala läkemedelsföretag att förbjuda naturliga, icke-patenterbara naturliga terapier i världen genom att missbruka FN: "Codex Alimentarius-kommissionen"?
·         Varför försöker den amerikanska administrationen vända på en av de största medborgerliga friheter som uppnåtts av det amerikanska folket under de senaste årtiondena – rätten till fri tillgång till naturlig hälsa som garanteras i DSHEA 1994 års akt?

Den fortsatta existensen för läkemedelsindustrin beror på dess undertryckande av de medicinska upptäckter som dokumenteras i "Varför djur inte får hjärtattacker – men människor dör av dem!" Om vi, världens folk, vill avsluta läkemedelsindustrins "hälsokommersialism," måste vi dra nytta av de kraftfulla upptäckter beskrivna i denna bok och hjälpa andra att göra samma sak genom att dela denna information. På detta sätt kan vi bidra till att rädda miljontals liv och miljarder dollar i hälso vårdkostnader.”

I nästa inlägg vidare går vidare, med en titt på "nummer 2" på listan över dödliga sjukdomar - Cancer.
3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag är krönikör på kostdemokrati.se och har ett alias namn "askorbin". Jag har skrivit ett stort inlägg om vad du beskriver här.

  http://www.kostdemokrati.se/guests/2017/01/16/genombrott-for-naturlig-kontroll-av-hjart-karlsjukdom/

  Hälsningar askorbin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Thomas (askorbin). Mycket intressant läsning där. Vi är helt eniga om att kolesterol inte är orsak till någon av våra hjärt-/kärlsjukdomar. Varken "det goda" eller "det onda". Jag anser att kroppen inte skulle göra någonting för att skada sig själv. Aldrig någonsin. Den är designad för att försvara sig mot en mängd olika attacker.

   Sker det något i kroppen som kan uppfattas som "självskadebeteende" så bör vi ta en ännu djupare titt. Vilken är den egentliga grundorsaken till att kroppen tar till såpass drastiska åtgärder. Cancer är ett lysande exempel. Att en tumör utvecklas har att göra med syrebrist på cellnivå. Cellerna får så lite syre att cellandningen hotas - de tvingas övergå till en annan typ av andning, där glukos utgör näringen. Därför muterar cellerna så att metabolismen ändras. Det är alltså en försvarsmekanism. Inget annat. Det vi bör fokusera på är att återställa cellernas syrenivå.

   Med andra ord tror jag inte heller att de proteiner du nämner är själva grundorsaken till h&k-sjukdomar. C-vitaminbrist däremot. Där har vi med all sannolikhet en av orsakerna. Men det finns andra.

   Alzheimer är en annan "sjukdom" där en överproduktion av protein konstaterats. Ett "plack" lägger sig på hjärnan som en "hinna". Även detta menar jag är att betrakta som kroppens försvar. Den bakomliggande orsaken till varför kroppen överproducerar protein hittar vi någon helt annanstans.

   Radera
  2. Hej!

   Jag ska fatta mig kort här. Jag har inte skrivit någonstans att det är proteiner som är huvudorsaken till hjärt-kärlsjukdomar. Huvudorsaken till hjärt-kärlsjukdom är nedsatt kollagenproduktion pga. brist på C-vitamin. Som försvarsmekanism använder kroppen ett kolesterol som heter Lp(a) (lipoprotein(a)).

   Alla djur som inte kan producera eget C-vitamin från glukos i levern har fått ärva Lp(a) som en reparationsmolekyl och utvecklar hjärt-kärlsjukdomar. Alla djur som kan producera eget C-vitamin har inte Lp(a), eftersom de inte behöver det. De har konstant höga nivåer av C-vitamin i blodet och konstant stabilt och starkt kollagen i blodkärlsväggarna och de utvecklar inte hjärt-kärlsjukdomar.

   Den här teorin förklarar bäst varför de flesta hjärtinfarkter och stroke sker på artärer med hög mekanisk stress såsom förgreningar (hjärnans kärl) och områden av rörelse, såsom hjärtats yta (kranskärlen).

   Det här är den primära orsaken till hjärt-kärlsjukdomar och stroke. Sedan finns det flera sekundära orsaker som jag beskriver i inlägget d.v.s. om en skada inträffat på artärväggen så kan beläggningarna förstärkas ytterligare.

   Hälsningar askorbin

   Radera