Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

lördag 15 augusti 2015

Vem kan ha byggt Kailasa-templet i Indien

 gonting är fundamentalt fel med vår världs historia. Nej, jag tänker då inte på alla förödande krig som vi aldrig tycks lära oss någonting från. Jag tänker inte heller på all miljöförstöring som vi tycks obenägna att kunna stoppa. Jag tänker på själva beskrivningen av vår världshistoria. Den hänger helt enkelt inte samman, rent logiskt.


Vi har sett detta i tidigare inlägg i den här bloggen.Det finns monument världen över som antyder att det funnits civilisationer i vår historia som var väl så avancerade som den civilisation vi själva tillhör och på vissa områden till och med mer avancerade. Vi har teorier för hur monument som Cheops-pyramiden, Machu Picchu, statyerna på Påskön, Stonehenge m.fl. ska ha byggts.  Men dessa hypoteser är just bara, teorier. Vi har svårt att bevisa att det varit möjligt att konstruera dessa monument med de tekniker, verktyg och kunskaper som sägs ha varit tillgängliga vid tiden för dess uppförande. Tittar vi bortom själva konstruerandet av monumenten upptäcker vi även att allt tyder på att det hos dessa civilisationer fanns detaljerad kunskap om jorden och dess världsdelar, månen, solen, planeterna och stjärnorna. Monumenten tycks ha konstruerats med kunskap om inbördes positioner, storlekar och kretsomlopp med en precision som vi inte klarat att matcha förrän under det senare halvseklet. Återbesök gärna 4 tidigare inlägg i den här bloggen, med rubriker enligt nedan.
    

Dagens video och några därefter följande inlägg fortsätter på det temet. Idag ska vi besöka ett indiskt tempel som går under namnet Kailasa Temple. Templet är så obekant för oss svenskar att jag inte lyckas hitta en svensk sida på wikipedia som berättar om det. Ändå förtjänar det näst en plats på den moderna versionen av listan över världens sju underverk.


Kailasa-templet sägs ha byggts på 700-talet e.k. Det fantastiska med templet är att det inte byggts genom att forsla stenar till platsen. Det har byggts utifrån en enda stor sten, en bergsplatå. Templet har ”mejslats” fram ur den platån, vilket innebär att otroliga mängder sten ”karvats” ur berget och forslats därifrån.  Byggnaden blir än mer fantastisk när man beaktar dess storlek och detaljrikedomen i alla de figurer som mejslats ut. Kailasa är ett perfekt exempel på något som inte gick att bygga på den tiden det ska ha byggts, sett till de verktyg, kunskaper och metoder som fanns tillgängliga då. Sannolikt skulle det inte vara möjligt att ens idag bygga ett så fantastiskt tempel – åtminstone inte inom det tidsspann som anges som byggtiden.

Dagens korta videoinslag ger mer detaljer om detta fantastiska monument. Den stora frågan vi bör ställa oss är: Vem kan ha byggt detta fantastiska tempel och vad säger det oss om vår världshistoria?
VIDEO: The Kailasa TempleInga kommentarer:

Skicka en kommentar