Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

fredag 11 mars 2016

Obama, Putin, Nostradamus 1999 och da Vincis Mona Lisa

Profetior är ett spännande område. Går det att förutspå framtiden? Vi har behandlat ämnet i 2 tidigare inlägg och sett att det finns personer i historien som med skrämmande precision lyckats förutspå framtiden. Vi har stiftat bekantskap med några av dem redan, t.ex. Nostradamus, St. Malachy och inte minst – Homer Simpson!!!

Nu kanske du undrar om detta är på skämt eller allvar. Tja, vi har sett i ett tidigare inlägg tydliga indikationer på att Homer Simpson lyckats förutspå både Terrorattackerna den Elfte September, det stora utbrottet av Ebola samt upptäckten av Higgs-bosonen (även kallad guds-partikeln). Nu är Homer Simpson på tapeten igen. Denna gång för att han redan år 2000 lyckades förutspå att Donald Trump kommer att vinna presidentvalet. Så nu vet du. Du kan sluta följa nyheterna om valet. Ta en titt på dagens videoinslag och ställ dig frågan: Är allt detta bara slump eller kan det vara så att manusförfattarna är ”på god fot” med ”den globala eliten”. Du bestämmer…

År 1926 skrev brasilianaren Monteiro Lobato en bok som han gav titeln “The black president”. Boken hade även en undertext / -titel – ”The American Roman in 2228”. Förutom att årtalet inte stämmer så måste man erkänna att författaren lyckats pricka in resten ganska väl. Undertiteln är dessutom tämligen begåvad sett till vad jag skrivit tidigare om just påven och den katolska kyrkan.

Att bibeln är en träffsäker profetisk källa har vi sett vid ett flertal tillfällen. Men vad sägs följande korta videoinslag som leker med ord – eller kanske snarare namn. Ett mycket specifikt namn – den hebreiska betydelsen av Barack Obama.

   Nostradamus är en annan profet. Hans träffsäkerhet är beryktad. Du träffar på några av hans mest välkända alster på annan plats i den här bloggen. Men hans kanske mest välkända profetia gäller årtalet 1999. Nostradamus använde sig i princip aldrig av årtal i sina profetior, den här och ytterligare en undantagen. Översatt till engelska lyder Nustradamus’ 1999 profetia som följer:

In 1999, seven months,
From the sky (North) a great frightening King Ö
񩝕
will come
The great King of Angolmois lives again.
Before (and) after March (2000), (he) rules with good fortune.

Det finns många fakta kring Vladimir Putin som gör honom till den kanske starkaste kandidaten vad gäller att uppfylla profetian. Putin efterträdde Jetsin som president i juli 1999 (om du håller dig till den almanacka och tidräkning som Nostradamus själv följde). Putin var inledningsvis ganska impopulär. Men vid presidentvalet i mars år 2000 var han den ohotade segraren. Han tog över ett land i ruiner men har sen dess lyckats bygga det starkt. Inte minst militärt sett. Lägg därtill följande bild, hämtad från hans valkampanj i mars 2003. ”Coming from the sky”.  Den visar hur Putin valde att anlända till Grozny. Inte minst har vi på senare tid blivit varse om Putins mer krigiska tendenser. Är han måhända en krigsherre typ Angolmois (=Djingis Khan), Napoleon eller Adolf Hitler. Framtiden får utvisa. Mer att läsa om just denna profetia hittar du via den här länken.

Leonardo da Vincis konstverk ”Mona Lisa” förbryllar och fascinerar. Spekulationerna kring betydelsen och innebörden av porträttet har i alla tider varit intensiva. ”-Vad betyder det sluga leendet?”. ”-Är det ett självporträtt som indikerar att da Vinci i själva verket var homosexuell?”. ”Finns det hemliga koder insmugna i, bakom eller kanske till och med under konstverket?”. Teorierna är många. Själv är jag mest förvånad över att detta för mig till synes enkla och okomplicerade verk värderas till sådana fantasisummor. Finns det någon annan förklaring? Faktum är att när jag fick klart för mig att Putin mycket väl kunde vara den som avsågs i Nostradamus 1999 profetia blev jag nyfiken på just Mona Lisa. Jag har alltid tyckt att Putin är ganska lik henne. Så jag gjorde en Google-sökning på texten ”Putin Mona Lisa” och fick en hel mängd träffar Det mest intressanta handlade om ett konstverk föreställandes Vladimir Putin men uppbyggt av en stor mängd små Mona Lisa porträtt. Inget märkvärdigt konstverk – förutom priset. Någon var villig att hosta upp $ 300.000 för det (länk till nyhetsartikel om försäljningen). Kanske någon med ”inside knowledge” även här….? Spekulativt javisst. Men varför inte?

Vem var förresten Leonardo da Vinci? I Dan Browns bok da Vinci koden omnämns han som ledare för ett broderskap kallat "Priory of Sion", en organisation som många menar var den högsta inom frimureriet på den tiden. Stora delar av Dan Browns böcker vilar på en faktagrund.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar