Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

fredag 29 april 2016

Prince är död – ännu en Homer Simpson profetia som slår in

Vi har sett det förut i ett flertal inlägg – Homer Simpson har en förmåga att förutspå världshändelser flera år innan de inträffar. I inlägget från den 11:e mars i år, med titeln ” Obama, Putin, Nostradamus 1999och da Vincis Mona Lisa” så skrev jag följande:

vi har sett i ett tidigare inlägg tydliga indikationer på att Homer Simpson lyckats förutspå både Terrorattackerna den Elfte September, det stora utbrottet av Ebola samt upptäckten av Higgs-bosonen (även kallad guds-partikeln). Nu är Homer Simpson på tapeten igen. Denna gång för att han redan år 2000 lyckades förutspå att Donald Trump kommer att vinna presidentvalet. Så nu vet du. Du kan sluta följa nyheterna om valet…”

En video kompletterade som vanligt texten i det avsnittet. Det finns fler förutsägelser att lägga till den listan. Den senaste i raden är pop-ikonen Prince’ död.

I ett avsnitt från 2008 får Homer Simpson i uppdrag av högt uppsatta inom musikindustrin att mörda Prince. Anledningen till detta är att Prince tillhör en skara besvärliga artister som inte agerar på önskvärt sätt. Så långt de tecknade seriernas värld. I vår värld har Prince just avlidit. Orsaken är inte fastställd ännu. Obduktionen pågår och resultatet kommer att meddelas inom kort.  Det blir särdeles svårt att hitta en dödsorsak för Prince. Detta eftersom han var något av en renlevnadsmänniska. Inga droger, hälsosam mat o.s.v. Just nu lutar det åt att AIDS kommer att anges som huvudsaklig dödsorsak. Vi får vänta och se.

Det vi behöver fråga oss är om det bara är tillfälligheter att Simpsons skapare, Matt Groening, lyckas förutspå så många framtida världsnyheter i förväg eller om det kan finnas andra förklaringar därtill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar