Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

fredag 31 januari 2014

Nyhetsflödet 2014-01-31: Carl Bildts nya uppdrag

En annan nyhet i veckan som gick gällde Carl Bilds nya internationella uppdrag. Han ska under de kommande 2 åren, tillsammans med två dussin politiker, spionchefer och experter utreda internets framtid. Den nya kommissionen, som presenterades under det världsekonomiska forumet i schweiziska Davos på onsdagen, går under namnet ”Global Commission on Internet Governence” och ska arbeta fram rekommendationer om hur internet ska styras (se vidare denna länk).

Ett ärofyllt uppdrag kan tyckas, både för Sverige och för Carl Bildt personligen. Tittar vi närmare på beslutet, med den här bloggens glasögon på, får vi ett annat perspektiv på den utnämningen.

Till att börja med har den uppmärksamme läsaren redan i förra inlägget, det om Tony Blairs debattartikel, lagt märke till att Carl Bildts namn står med på den lista över medlemmar i Committee of 300 som länkats till i det inlägget. Den som dessutom lyssnade på Dr. John Colemans utmärkta föreläsning om just Committee of 300 kanske la märke till att han nämnde en av de organisationer som sponsrar utredningen om internet; tankesmedjan Chatham House. Dess adress, Chatham House, är också hemvist åt organisationen Royal Institute of International Affairs (RIIA). RIIA är i sin tur brittiska motsvarigheten till CFR (Council on Foreign Relations. Alltså den organisation som vi i den här bloggen lärt känna som USAs verkliga regering (the shadow government). Man kan då lätt dra slutsatsen att RIIA i praktiken är den sanna brittiska regeringen. John Coleman berättar vidare att RIIA kan ses som själva moder-organisationen till CFR och andra liknande organisationer som satts upp runt om i världen. I Sverige går motsvarande organisation under namnet Swedish Institute of International Affairs (eller Utrikespolitiska Institutet som den också kallas). En lista över de som ingår i organsationen hittar du här. Carl Bildt är naturligtvis med liksom en flora av andra politiker, media-, företags- och utbildningsrepresentanter.

Carl Bildt är dock mer aktiv än så. Han är också medlem i europeiska motsvarigheten till RIIA och CFR (the European Council on Foreign Relations -ECFR). Han är medlem i Trilateral Commission samt en flitig deltagare på Bilderberggruppens möten. Kort sagt, valet av Carl Bildt var inte överraskande. Det ter sig väldigt naturligt, sett till ovan redovisade samband (samband som också beskrivs i bilden över The Globalist Elites organisation nedan).

Men tillbaka nu till själva uppdraget. En av medlemmarna i Bildts kommission är amerikanen Michael Chertoff. Han var en av författarna till antiterroristlagen Patriot Act som bidragit till att den amerikanska massövervakningen blivit möjlig. Vi har ju tidigare i den här bloggen gått igenom vad Patriot Act kommit att innebära för både amerikanska medborgare men också oss i övriga världen. Alla dessa lagar skapades alltså till följd av attentaten den elfte september (även om flera av lagarna är daterade till innan den händelsen…). Vi får alltså 2 år till med relativ frihet på internet. Därefter ”slår käftarna till”.

Ska jag gissa kommer lagarna som den här kommissionen tar fram att föregås av en serie ”fruktansvärda händelser” (varför inte en kraftfull cyberattack). Händelser som får oss alla att inse och acceptera att restriktioner sannerligen behövs på internet. Allt detta i enighet med den enkla, men ack så effektiva strategin "Problem / Solution/ More Government" som också redovisats i tidigare blogginlägg om The Globalist Elite.

Vi avslutar dagens inlägg med en kort video om just ovan nämnda tankesmedja, the Chatham House. Och vi önskar Happy Surfing. Det verkar som vi har 2 år på oss. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar