Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

fredag 20 november 2015

Vilka är ISIS, egentligen?

På mycket kort tid har den islamitiska terrorgruppen ISIS gått från att ha varit helt okänd till att idag figurera i vart och vartannat nyhetsinlägg. Det skrivs spaltmeter efter spaltmeter om dem. Det görs dokumentärer om gruppen. Deras terror är numera spridd över hela världen. Terrordåden har i och med Paris nått Europa. Terrorhoten täcker hela världskartan. ISIS finns i princip i varje människas medvetande.
ISIS och deras Toyotas...

När jag den 8:e mars 2014 skrev ett inlägg där jag nämnde ISIS som ett potentiellt tecken på ett annalkande världskrig hade ingen av de jag pratade med någonsin hört talas om grupperingen. Jag kallade inlägget för ”TredjeVärldskriget – fler oroande tecken”. Gå gärna tillbaka till det inlägget för att ta reda på hur jag resonerade då. Vad var det jag såg hos denna helt okända grupp som fick mig att dra en så pass drastisk slutsats? 

Trots all den uppmärksamhet som ISIS får idag så vet vi förfärande lite om dem. De gör territoriella anspråk på vad de kallar ett Kalifat – ett ganska stort landområde kallat The Levant som täcker runt en femtedel av Irak/Syrien. Trots detta är oerhört litet känt om deras ledarskap. Den enda ledtråd vi har att gå på här är en suddig, svart-vit bild på dess högste ledare; al-Baghdadi. Personerna i ISIS ledarskap måste, vad man än tycker om organisationen i övrigt, betraktas som genier på just ledarskapsområdet. Att på bara några år få fram en trupp som är så sammansvetsad, kompetent och disciplinerad som ISIS, är en bedrift utöver det vanliga. De behärskar alla områden bättre än många andra. De hackar de mest hårdbevakade datorerna i världen. De lär sig använda stridsvagnar, helikoptrar och stridsflyg lika enkelt som du och jag lär oss att cykla. De spelar in filmer. De rekryterar tusentals ungdomar i västvärldens länder. De säljer olja. Allt detta gör de mitt framför näsan på världens stormakter. Allt detta gör de trots att världens säkerhetstjänster bevakar varje steg vi tar – varje ord vi yttrar i telefon eller i datorer. Så mäktiga har denna lilla grupp blivit att de vågar sig på att utmana både NATO, EU, Kina och Ryssland samtidigt, genom terrordåd och avrättningar riktade mot våra medborgare. Historien är så fantastisk att vi måste fråga oss själva – ”Kan det verkligen stämma”? Är det sanning eller är det en myt som spelas upp inför våra ögon?

Det är dags att ta en närmare titt på ISIS – den titt och analys som våra vanliga nyhetskanaler förnekar oss. Vi gör det med hjälp av James Corbett. James är en frilansande journalist – en briljant ”current affairs analyst”.  Han är kunnig, påläst, mycket analytisk och noggrann med sanningen. Faktum är att han med dagens videoinslag – ett inslag från sin podcast kallat ”Who is really behind ISIS” (från den 27: september 2014) - tvingar fram en rättelse från min sida. Det han säger är att det inte finns några bevis för att ISIS ledare al-Baghdadi skulle ha utbildats av Mossad (något jag skrivit i ett tidigare inlägg). Vill du veta mer om James Corbett följer du den här länken till websajten ”The Corbett report”.  

I denna ett år gamla rapport går James Corbett igenom  allt som då var känt om ISIS vilket inkluderar:
 • Grundläggande fakta
 • Historia
 • Ledarskapet
 • Militär kapacitet
 • Huvudsakliga finansiärer
 • Övrig uppbackning, inkluderande militär utbildning

Spännande läsning
Det är en oerhört intressant genomgång som lyfter fram en hel del häpnadsväckande fakta. Inte minst då genomgången av vilka grupper som står bakom och supportar ISIS. Bland dessa räknar Corbett upp Israel, Nato, Qatar, Saudiarabien, Turkiet och USA. Han poängterar att stödet kommer från grupper inom dessa länder och inte från länderna själva. Han stödjer sina påståenden på mängder av fakta från välkända, allmänt betrodda källor som t.ex. Pentagon och Reuters.

Något som (förutom Israel) sticker ut i mängden bland ovan nämnda grupper är NATO. Corbett poängterar att Operation Gladio inte tog slut efter att den avslöjades i mitten på -80-talet. Nej, Operation Gladio övergick i Operation Gladio B med sitt huvudsakliga center i de centralasiatiska staterna Azerbaijan, Turkmenistan, Kirgizistan m.fl. Med tanke på de terrorattentat som på senare tid inträffat i Europa – inkluderande Charlie Hebdo-attacken i Paris, förra veckans attack i Paris, attentaten i Oslo och i Köpenhamn som bara några exempel – så är det ganska frestande att tänka tanken: ”-Har Operation Gladio återuppstått i Europa? En sådan slutsats är betydligt mer sannolik än den som idag pumpas ut av vår maktapparat, vår media och våra myndigheter.
(För dig som händelsevis inte är bekant med Operation Gladio rekommenderas inlägget från 24:e oktober 2013 kallat ”False Flag Attacks med europeiskaförtecken”.) samt vad som sägs i wikipedia i ämnet ”OperationGladio”.  


Vill du gå riktigt på djupet med Operation Gladio rekommenderas en bok med titeln "Operation Gladio: The Unholy Alliance between the Vatican, the CIA, and the Mafia" (skriven av Paul L. Williams). Med tanke på föregående inlägg om Vatikanen är ju titeln särskilt nervkittlande.
2 kommentarer:

 1. Tack för bra boktips, detta skulle alla läsa istället för de sömnpiller som ges.

  God Jul!

  Jim

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma. Kul att du gillade boken, Jim. Samma författare står bakom ett flertal mycket intressanta böcker på liknande teman.

  SvaraRadera