Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

lördag 19 juli 2014

Hur farligt är vetet du äter?

Det vete vi äter idag uppvisar få likheter med originalet. Under årens lopp har grödan muterats flera gånger om. Metoderna för att åstadkomma dessa mutationer är i många fall högst tveksamma. Extremt giftiga kemikalier likväl som gamma bestrålning är några av exemplen på dessa. Slutresultatet har blivit en planta med helt andra egenskaper jämfört med originalet. Dessa egenskaper är goda sett ur bondens perspektiv. Han får mycket större skördar som dessutom är härdiga mot väder, vind, insekter, ogräs m.m. Men ur konsumentens perspektiv har dessa ständiga mutationer varit allt annat än gynnsamma. Problemet är bara att fakta om hur vi människor påverkas döljs. Här följer en kort redogörelse för dessa effekter:
  • Våra tarmar perforeras av vete. Detta gäller inte bara några få av oss utan ALLA som äter vete får vad vi kallar en ”läckande tarm”. Dessa hål släpper ut ämnen i blodomloppet som absolut inte borde få finnas där.
  • Vete innehåller proteiner (gliadin)som fungerar som en opiumliknande drog. 95 % av oss människor känner större hunger som en effekt av den här drogen. Övriga 5 % av populationen är betydligt mer känsliga för drogen. Symtomen hos dessa känner vi som ADHD, autism, hallucinationer och andra psykiska åkommor.

Visst känns det lite konstigt att våra läkemedels- och livsmedelsverk släpper igenom dessa produkter, inklusive GMO utan ”knussel”. I deras ögon behövs inga ytterligare studier genomföras för att bevisa att muterade eller genmodifierade grödor är säkra. Vetet inte bara släpps igenom. Vi uppmuntras till att äta det, och våra andra grödor i mycket stora mängder. De flesta av oss kommer t.ex. ihåg rekommendation från Socialstyrelsen om att äta 5-6 skivor bröd varje dag.

Samtidigt gör dessa myndigheter världen över allt de kan för att få ner vår konsumtion av vitaminer, mineraler och andra hälsosamma näringsämnen till ett absolut minimum. Våra myndigheter kräver att hälsoeffekterna av dessa först bevisas i mycket kostsamma kliniska prövningar. De sätter ofta rekommendationer för dagligt intag som ligger så lågt att den hälsosamma effekten av näringsämnet uteblir (ta vitamin D3 som ett exempel). De sprider falsk information om att vissa produkter skulle vara farliga (som t.ex. linfrö eller bittermandel som båda innehåller den mycket hälsosamma vitamin B17).
 Dagens videoinlägg ger just en ingående beskrivning av vetet; dess historia och dess effekter på hälsan och vad vi kan äta istället. Den bör ses, även om det finns en risk att du efter detta kommer att vilja stryka vete och sädesslag från ditt eget och din familjs dagliga intag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar