Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

fredag 25 juli 2014

Mejerivaror - varför du och din familj bör undvika dem till varje pris?

I förra inlägget gick vi igenom vetets hälsoeffekter. I korthet innebär de att:
 1. Våra tarmar perforeras så att allt vi äter går ut i vårt blodomlopp utan att ha processats färdigt.
 2. Vetets gliadin är en drog som när det når hjärnan i de flesta fall gör oss mer hungriga. De som är extra känsliga för gliadinet får betydligt allvarligare, nervsystemspåverkande, effekter.

Vi blir alltså både sjukare och fetare av vetet. Övriga sädeslag har liknande effekt, om än inte i samma omfattning som vetet.

I dagens inlägg går vi vidare och tar en titt på nästa stora stapelvara i våra livsmedelsbutiker, nämligen våra mejeriprodukter. Vi människor är gjorda för att dricka modersmjölk under en kort period av våra liv. Vi är inte alls gjorda för att dricka mjölk från andra djur, vare sig under spädbarnstiden eller senare i livet heller för den delen. Mjölk från kor är faktiskt ohälsosamt för oss. Mjölk gör oss mer benägna att drabbas av en lång rad av sjukdomar som:
 •  hjärt- och kärlsjukdomar
 • cancer (inte minst äggstocks-, prostata-, bröstcancer och leukemi)
 • diabetes typ 1
 • järnbrist (hos barn)
 • återkommande infektioner som t.ex öroninfektioner (hos barn)
 • infertilitet
 • astma
 • migrän
 • MS…

Lägg till listan av problem att hjärnan hos våra barn utvecklas sämre av mjölkprodukter än hos barn som undviker desamma.

Listan kan göras ännu längre. Alla dessa effekter är väl kända och vetenskapligt belagda. Men, krafterna bakom mejerivaruindustrin är inflytelserika och starka. Därför nås vi aldrig av nödvändig information. Istället pumpas ett budskap ut om att dessa produkter är bra och hälsosamma för oss. Vi får veta att vi helt enkelt bör äta mer av dessa för att leva ett långt och friskt liv.

Dagens videoinslag avslöjar den bluffen. Vi går på djupet vad gäller problemen med våra mejerivaror. Varje uttalande som föreläsaren gör är väl uppbackat av vetenskapliga material och studier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar