Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

torsdag 20 mars 2014

Vad hände med Philip Marshall

I februari 2013, i sitt eget hem i Kalifornien, spårar Philip Marshall ur. Med sin pistol mördar han sina tonårsbarn, familjens hund och tar därefter sitt eget liv. Varför? Vad låg bakom denna fruktansvärda handling? Vem var Philip Marshall?

Philip Marshall var f.d. pilot med ett förflutet inom kommersiellt flyg. Som sådan hade han kaptensgrad för i princip alla typer av Boeings; 727, 737, 747, 757 and 767. Han hade också ett förflutet som kontrakterad pilot åt den amerikanska administrationen där han transporterade droger i mängd. Han hade en inblandning i det som senare blev känt som Iran-Contra skandalen. Om just detta handlade hans första bok som kom ut 2003; Lakefront Airport. Efter terrorattentaten mot USA 2001 intensifierades hans skrivande. Han engagerade sig i frågan. Han ifrågasatte den officiella redogörelsen för hur attentaten ska ha gått till. Han blev vad man populärt kallar för en ”konspirationsteoretiker”.

Han var den ledande flygexperten på området. Med sitt förflutna som ”black-ops” pilot hade han dessutom värdefull insider-kännedom om händelserna. Han kom att ge ut 2 böcker i ämnet; ”False Flag 911: How Bush, Cheney and the Saudis Created the Post-911 World” samt ”The Big Bamboozle: 9/11 and the War on Terror”. Han var entusiastisk över den sistnämnda boken som han menade verkligen skulle komma att ”röra om i grytan” när den väl släpptes. Han fick aldrig uppleva det ögonblicket eftersom han hann ta livet av sig innan…


Men var det verkligen självmord? Det finns många svårförklarliga omständigheter kring hans död (förutom det faktum att han föreföll ha allt att leva för och uppvisade inga tecken på självmordsbenägenhet):
  • Marshall hittades skjuten i vänster tinning, trots att han var högerhänt
  • Ingen av Marshalls’ grannar har hört några pistolskott avlossas, trots att husen uppges ligga nära varandra
  • Den polisstyrka som var först på plats konstaterade snabbt att det här rörde sig om ett självmord. Därefter beordrade de att platsen skulle ”städas” av ett team professionella. Det innebär att ingen annan har möjlighet att kontrollera de uppgifter som lämnats av den första polisstyrkan, vilket är ett mycket udda beteende av en polisstyrka.


Dagens video blir en debatt i iransk TV (PressTV).
 Debatten utvecklar sig till en parodisk tuppfäktning mellan de 2 anatagonisterna. Men om man bortser från detta så ger inslaget en god inblick i ämnet. Frågan är; vad hände egentligen. Tog han sitt liv? Eller blev han mördad p.g.a. vad han visste och vad han var på väg att avslöja?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar