Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

torsdag 28 november 2013

Dolda sanningar om fluor

Det finns andra områden som, under ett förstoringsglas, ser ut att lida av samma fenomen: girighet. Fluor är ett bra sådant exempel. 

Fluor är en restprodukt från aluminiumproduktion. Som sådant letade man på 30-40-talet efter användningsformer för det. Man kom fram till att försöka lura befolkningen att det var nyttigt (givetvis i små doser). Tandvård kom att bli det område som valdes. Att lyckas med den bedriften innebar att aluminiumindustrin både lyckades undvika mycket kostsam sanering av ett mycket hälso- och miljövådligt ämne. Dessutom kom man att tjäna stora pengar på försäljningen av fluor.

Fluor är giftigt. Det används i råttgift där det är den aktiva komponenten. Visste du om att fluor är ett nervgift som första gången användes av nazisterna i koncentrationslägren för att dumma ner och minska vilje- och motståndskraften hos fångarna så att man kunde kontrollera dem lättare? Fluor är i kombination med kvicksilver dödligt giftigt.

Idag används fluor inte bara i tandkräm, munskölj och andra tandvårdande produkter. I många länder tillsätts dessutom ämnet i dricksvattnet. USA, Storbritannien, Nya Zeeland och Australien är några av dessa länder. Det finns inga vetenskapliga studier som visar att fluor i dricksvattnet har avsedd verkan. De rapporter som finns är förfalskade. Vi kan tvärtom anta, från studier som tystas ner, att fluor tillsatt i dricksvattnet är direkt skadligt för oss människor. Dagens dokumentär behandlar just det ämnet. Se denna och fundera sedan på om det är så vist att ge dina barn fluortabletter. Eller att borsta tänderna med fluortandkräm. Eller att dricka Ramlösa (som innehåller skrämmande 2.7mg per liter. Läser du vidare på den flaskan ser du att det t.o.m finns en varningstext på den, ”Bör ej intas regelbundet av barn under 7 år”.

I övrigt kan jag åter rekommender hälsobloggen "Pulstagning" som har ett antal inlägg med en del tips om just fluor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar