Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

söndag 23 mars 2014

Vad hände med Lincoln, Garfield, McFadden och Kennedy?

Tre av namnen är säkert välbekanta. I USA har sammanlagt 4 presidenter utsatts för attentat och mördats. 3 av dessa är Abraham Lincoln (1865), James Garfield (1881), John F. Kennedy (1963). Men vem var Louis McFadden? Och vem var den fjärde mördade presidenten?

Louis McFadden var bankman och kongressledamot.Mellan 1920-31 var han “Chairman of the United States House Committee on Banking and Currency”. Han var starkt kritisk mot The Federal  Reserve System som han menade skadade amerikanska intressen.  I ett berömt 25 min långt tal 1932 anklagade han The Fed för att ha skapat Den Stora Depressionen samt för att ha sponsrat Den Ryska Revolutionen. Han lämnade in stämningsansökan mot både president Hoover och mot styrelesen för The Federal Reserve.  Han var kort sagt en besvärlig man för de som kontrollerade sedeltryckandet i USA. 1936 genomfördes ett tredje försök att mörda McFadden. Den här gången lyckades man. Det McFadden hade gemensamt med Lincoln, Garfield och Kennedy var att alla fyra motarbetade krafterna bakom The Federal Reserve System.  Detta berättar dagens första dokumentär om.



William McKinley
Den fjärde mördade presidenten var William McKinley. Det finns inte så mycket att peka på vad gäller uppenbara orsaker till varför han mördades. Han sägs ha varit en populär president, tillika en fredskämpe som länge höll emot att engagera amerikanska soldater i något krig. 1898 sänktes dock ett amerikanskt militärfartyg, ”the Maine”, i Havannas hamn. Skulden lades på Spanien. Amerika inledde ett krig mot spanjorerna. Ett krig som man vann och i den efterföljande freden övertog USA kontrollen över inte bara Karibien (Kuba och Puerto Rico) utan även Filippinerna och Guam. Grunden till USAs roll som stormakt på den globala arenan lades här. Ett intressant sammanträffande är att McKinley efterträddes vid sin död av vicepresident Theodor Roosevelt. Theodore Roosevelt beskrivs på följande vis i Wikipedia:

…han invaldes i New Yorks kongress 1881 och blev en ledare för den progressiva medelklassbetonade falangen inom det republikanska partiet. 1882 etablerade han sig som historiker med en bok om sjöfasen i 1812 års krig och begav sig 1884, efter sin hustrus och mors död till Dakota som ranchägare och sheriff. 1886 kandiderade han, 28 år gammal till posten som New Yorks borgmästare och kom på tredje plats. Han blev så småningom polischef i New York och gjorde sig känd som ihärdig bekämpare av korruption och ineffektivitet och utnämndes 1898 till sjöminister. Efter utbrottet av spansk-amerikanska kriget avgick han och begav sig som ledare för ett eget regemente, the rough riders ("raska ryttarna") till Kuba och återvände som överste och krigshjälte. Roosevelt valdes 1898 till New Yorks guvernör och 1900 till vicepresident under William McKinleys andra administration, i hög grad på grund av påtryckningar från affärsintressen för att få bort honom från inflytelserika poster

Några saker sticker ut i sammanhanget:
  • 1898 blev Theodor Roosevelt utnämnd till sjöminister.
  • Han avgick för att delta i kriget mot Spanien och blev överste och krigshjälte på kuppen
  • Senare år 1898 utsågs Roosevelt till staten New Yorks guvernör 1998
  • Roosevelt blev vicepresident efter påtryckningar från affärsintressen
  • McKinley mördades i staden Buffalo, i staten New York
  • Theodore Roosevelt tog over som president vid McKinleys död.

Lägger vi ihop ett och ett här kan vi ana konturerna till en möjlig konspiration. Vilka var dessa affärsintressen som fick Roosevelt utsedd till vice president? Längre än så ska jag dock inte gå i pusslandet. Jag vill ju inte riskera att kallas konspirationsteoretiker…

Värt att notera är att det i efterhand har konstaterats att USS Maine inte sänktes av spanjorerna. Det har konstaterats att explosionen orsakats av krafter som kom inifrån skeppet och inte från ett mina utanför. Så alternativen som kvarstår är att denna explosion antingen orsakades av en olycka eller att den framkallats med flit – ett False Flag Event. Sett till nästa dokumentär; en genomgång av hur USA startat eller gått in i krig baserat på False Flag Events bör ge oss en tankeställare. 



1 kommentar:

  1. Med tanke på detta - så kan hen ju nu undra över hur det kommer att gå med Islands president ?

    SvaraRadera