Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

tisdag 29 oktober 2013

Fukushima - en uppdatering

Syftet med den här bloggen är att spegla nyhetsflödet från en annan vinkel än den som våra dagliga TV nyheter och tidningar förmedlar. Fram tills nu har dock alla inlägg i bloggen syftet till att bygga upp den bakgrundsförståelse som behövs för att kunna förstå nyheterna från den här vinkeln. Hela bakgrundsmaterialet finns tillgängligt under fliken <Bakgrund> överst på bloggsidan (eller så kan du klicka på den här länken för att ta dig dit. Här finner du en innehållsförteckning med länkar som likt en bok tar dig igenom materialet. Men...

Dagens inlägg är den första avvikelsen hittills från "bakgrundsbyggandet". Dagens inlägg är en uppdatering kring situationen i Fukushima, 2-5 år efter katastrofen. Första videoinslaget är hämtat från den tidigare nämnde Arnie Gundersens hemsida Fairwinds Energy (se Favoritlänkar härintill) och innehåller ett inslag från ryska alternativmedia kanalen Russia Today. Inslaget är ca. 4 min långt.


Andra videon innehåller en intervju med Paul Gunter från organisationen Beyond Nuclear. Han redogör där för situationen kring den pool i reaktorbyggnad 4 som innehåller stora mängder uttjänt kärnbränsle förvarat i pooler högt upp i en byggnad som skadades illa i samband med jordbävningen och som hotar att kollapsa.
Läget i Fukushima är alltså långt ifrån "under kontroll". Grundvattnet hotas och en katastrof kan vara en ytterligare kraftig jordbävning bort. Omvärlden borde hjälpa Japan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar