Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

torsdag 31 oktober 2013

The Federal Reserve – en privatägd bank

Dags för en titt på The Creature from Jekyll Island…

I förra inlägget tidigare i veckan på tema ekonomi fick vi klart för oss att världsekonomin är uppbyggd i praktiken som ett klassiskt pyramidspel. I dokumentären ”The four horsemen” berättades att i toppen av pyramiden återfinner vi västvärldens centralbanker, statsapparater och banker. I botten hittar vi oss själva.

Vi fick också veta att 97 % av alla pengar som är i omlopp i världen utgörs av skuld. Den skulden byggs upp genom att banker tillåts skapa pengar ”ur tomma intet” och låna ut till staten och till oss mot ränta.

 Så med den världsbilden mer eller minde bekräftad blir man lite nyfiken på den organisation som enligt dokumentären befinner sig i toppen av pyramiden och som påstås kunna skapa pengar ur tomma intet (d.v.s. kan låna ut pengar som inte finns till ”våra politiska företrädare” och dessutom ta ränta för dessa lån). Det tar oss till den utmärkta dokumentären om The Federal Reserve. Det här är den kanske mest sevärda föreläsnigen hittills i bloggen. G Edward Griffin är en erkänd expert på området. I sin föreläsning berättar han om:
  • hur The Federal Reserve startades.
  •  vilka krafter som ligger bakom
  •  hur the Federal Reserve System (och centralbankers verksamhet i största allmänhet) fungerar, d.v.s. hur går det till när pengar skapas ur tomma intet.(den delen av föreläsningen kommer ca 26,5 min in i videon och är mycket enkelt och pedagogoskt upplagd)
  • vilka slutsatser kan vi dra av allt dettaJag blev både överraskad och chockad över vad som redovisas i den här föreläsningen, Det var helt ny kunskap för mig. Så missa absolut inte den här föreläsningen. Helst bör du ha sett videon ”The Four Horsemen” innan men det går bra ändå om du är sugen på att kasta dig in i detta direkt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar