Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

onsdag 20 augusti 2014

Tredje världskriget – ISIS (numera IS). En ologisk historia

Vi läser det dagligen numera. IS (som tidigare kallades ISIS) genomför massakrer i både Irak, Syrien och numera även Libanon. Gruppen är känd som skoningslös. Exemplen på fruktansvärda illdåd är många nu. Deras fiender begravs levande, halshöggs,  arkebuseras, våldtas och stympas. Illdåden utförs gärna framför kamera. Man, kvinna eller barn spelare ingen roll. Ingen skonas. IS sprider skräck i regionen där de verkar. En skräck som nu också sprider sig världen över. De uttalar en önskan att låta Muhammeds flagga vaja från Vita Husets topp. De hotar med terrordåd i USA och övriga västvärlden. ”-Vi ses i New York!”, uttryckte IS ledare för en kort tid sedan i ett bandat uttalande.
Fram till alldeles nyligen har västvärlden låtit IS agera tämligen ostört. IS har på kort tid tagit kontrollen över ca. en tredjedel av Irak.De sägs kontrollera en lika stor del av Syrien. Detta enligt artiklar i media i väst, däribland Sky News (läs artikel här). Västvärldens reaktion så här långt inskränker sig till att skicka bombplan till norra Irak där sporadiska räder genomförts. Dessutom har stora mängder förnödenheter levererats till den i Irak utsatta kristna minoriteten; yazidierna.

Västvärldens yrvakna och lama agerande borde väcka reaktioner. Jämför den här reaktionen med den mot Syriens ledare Assad. Assad påstods ha använt kemiska stridsmedel mot den egna befolkningen. Detta förnekades av regimen men USA påstod sig ha bevis för att så var fallet. Baserat på dessa ”bevis” hotade både USA och Frankrike med kraftfulla militära insatser mot Assads soldater. Rysslands president utmanade de amerikanska ”bevisen”. Putin sa: ”-Visa oss bevisen och vi kommer att genom FN stödja en attack”. Några bevis kom aldrig och det hela mynnade ut i att Assad frivilligt gick med på att lämna över sin arsenal av kemvapen till FN. Eller jämför detta med insatsen mot Gadaffi i Libyen. Varken Gadaffi eller Assad uttalade några hot mot västvärlden. Det gör däremot IS. Så varför är reaktionen mot IS så lam? Kan det vara så att viljan saknas?

Hade viljan funnits så skulle det vara ganska enkelt att stoppa IS framfart. Deras huvudsponsorer sägs befinna sig i Saudiarabien. Så varför inte skicka några drönare dit. Obama skickar ju gladeligen mängder av drönare till både Pakistan och till Jemen. Nyttan med alla dessa attacker kan ifrågasättas. Mängder med kvinnor, barn och oskyldiga civila får sätta livet till i dessa attacker. Varför inte spara några till finansiärerna i Saudiarabien? Eller varför inte utnyttja den fantastiska övervakningskapacitet som vi vet att man besitter, världen över?

Nej, inget sådant sker vi borde ställa oss frågan varför. Det vi förstått av tidigare inlägg (om Gaza) i den här bloggen är att i princip samtliga palestinska ledare och terrororganisationer tillsatts och bildats på västvärldens initiativ. Hamas är ett sådant exempel där det inte ens är en hemlighet att så är fallet. Hamas bildades på initiativ av västvärlden i syfte att utgöra någon slags motvikt till Arafat och hans PLO. Vi ställer oss därför frågan om det finns tecken på att något liknande ligger bakom uppkomsten av IS? Vi finner en del minst sagt intressanta fakta kring detta. Inte minst Edward Snowdens avlslöjande helt nyligen om att ISIS bildades på initiativ av CIA, MI6 och israeliska Mossad. Han avslöjar vidare att IS gåtfulle ledare, Abu Bakr Al-Bagdadi, under ett helt år mottog militär utbildning i Mossads regi. Detta skriver högt ansedda The Centre for Research on Globalization (CRG); en oberoende, icke-vinst-drivande  media och forskningsorganisation med säte i Montreal. Läs mer om detta i deras artikel här.   Samma information hittar du från flera källor på nätet, bl.a World Observer onLine. Deras artikel läser du här


Så finns det då tecken på att det som just nu sker i Irak och Syrien i själva verket är en regisserad föreställning. Ta en titt på dagens videoinslag som sändes 8/8 och som analyserar den senaste tidens händelser i Irak. Vi får en inblick IS och deras al-Qaida bakgrund. Vidare får vi veta hur IS rustats upp över en längre period, till en början i syfte att strida mot president Assad i Syrien. Vi får också en inblick i hur IS finansieras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar