Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

onsdag 30 november 2016

Vad händer härnäst i USA?

Newt Gingrich
Det tog inte många dagar innan den nyvalde presidenten, Donald Trump, började backa på ett flertal vallöften. Han började visa sin rätta färg. Plötsligt stod han där och hyllade Hillary Clinton och hennes make Bill för deras ”fantastiska insatser” för det amerikanska folket. I klimatfrågan lät han inte längre lika övertygad som han gjort under kampanjen. ObamaCare kanske inte alls var så dåligt trots allt… det borde räcka med ett namnbyte smärre justeringar av innehållet. En närmare analys av de nomineringar Trump gjort indikerar att ingenting alls har förändrats. Istället är det åter etablissemangets krafter som ges plats även i hans regering. Ta en närmare titt på namn som Rudy Giuliani och Newt Gingrich och fundera över vad de har uträttat tidigare så borde en annan bild av verkligheten sakta växa fram. Det vi borde inse i ljuset av detta är att hela valet (återigen) varit ett enda långt skådespel. En charad fylld med dramatiska utspel och avslöjanden som enbart bör betraktas som ren underhållning. Eller ren och skär lögn om vi så vill. Lyssna på James Corbetts’ korta eftervalsaanalys så förstår du vad jag menar. Följ gärna de råd vi får från James: teckna ner alla löften han gav under valkampanjen och följ upp hur han faktiskt kommer att agera och leverera i varje sådan fråga.


Direkt efter valet utbröt oroligheter runt om i USA. På ort efter ort samlades människor för att demonstrera sitt missnöje med valresultatet. Demonstrera mot Trump. Demonstrationerna blev vid ett flertal tillfällen våldsamma. Efter detta har tveksamheter kring själva valproceduren och rösträknandet uppdagats. Det finns de som menar att datorerna som använts för sammanställandet av röstresultatet har hackats och manipulerats av obehöriga individer, grupper eller till och med stat(er). Detta har lett till att rösterna i några av staterna i skrivande stund räknas om – för hand. En sådan omräkning tros gynna Hillary Clinton. Donald Trump å sin sida ”sitter inte stilla i båten”. Han menar att miljontals röster borde betraktas som ogiltiga – att någon lagt dess röster åt personer som inte är röstberättigade och i en del fall till och med avlidna. Så kriget fortsätter i någon mening och kan mycket väl leda till ett eftermäle i någon form. Kan följande sceanerio måhända vara tänkbart?

Demonstrationer mot Trump
”Omräkningen av rösterna resulterar i att Hillary till slut hävdas som vinnare. Putins Ryssland pekas ut som en av de drivande krafterna i det nätverk av hackare som legat bakom intrånget i de datorer som använts i rösträknandet. Trump fortsätter att hävda valfusk och lutar sig mot att miljontals röster är att betrakta som illegala. Kaos utbryter på gatorna runt om i landet. Anhängare till respektive kandidat drabbar samman i alltmer våldsamma uppgörelser. Polis och militär kallas in för att stävja. Detta leder till att undantagstillstånd (Marshall Law) utlyses av Donald Trump som trots allt kvarstår som de facto president.”

En vågad gissning måhända. Vi får avvakta och se vad som faktiskt händer.

En annan favorit som analyserat årets USA val är Walter J Veith. Veith börjar med att konstatera att Hillary Clinton och Donald Trump är släkt. De är i 19:e led kusiner med varandra. Sett till blodsband spelade alltså valet ingen som helst roll. Veith lägger också en hel del fokus på profetior. En av dessa ”profeter” som lyfts fram är Homer Simpson. Ska vi tro på vad Homer Simpson förutspår kommer Trumps tid som president att leda till finansiell kollaps där ett utfattigt USA blir beroende av hjälp från Kina. Hillary kommer att bli den som efterträder Trump.

Men huvudfokus i Veiths valanalys ligger på andra profeter och profetior – särskilt då bibelns profetior i Danielsboken och Uppenbarelseboken. Han lyfter fram den slutsats som Martin Luther m.fl. kom fram till under Reformationen: nämligen att Katolska Kyrkan och USA är de två odjur (beasts) som bibeln varnar mänskligheten för. Vidare lyfter han fram en text från Uppenbarelseboken som säger att ”The second beast will form an image of the first beast”. Innebörden av detta är att USA med tiden kommer att utvecklas till an avbild av påvestaten. Veith menar att om bibelns profetior ska kunna uppfyllas så innebär det att vi återigen ska gå mot tider där kyrka och stat i USA inte längre hålls åtskilda utan att de i allt högre grad förenas. Detta bör vi alltså vara vaksamma på.
I en brilliant analys lyfter han fram hur den ”hegelianska dialektiken” (d.v.s. den globala elitens favoritmetod för att genomföra politisk förändring) kommer att användas (och redan används) för att få det amerikanska samhället att röra sig i precis den just beskrivna riktningen.

The Lyndon Johnson Amandment
Vi får bl.a. veta att paret Trump/Pence har lovat att upphäva det som kallas för ”The Johnson Amendment”. Detta innebär att USA kommer att öppna upp för religiösa krafters inblandning i det politiska livet igen, på ett sätt som inte varit möjligt sedan Kennedys dagar. Notera att den kristna evangeliska rörelsen kan ha varit tungan på vågen i valet. De s.k. karismatiska teve-evangelisterna ställde sig helhjärtat och nära nog mangrant bakom Donald Trumps kampanj. En del gick så långt att de talade om för sina församlingsmedlemmar att en röst på Clinton vore jämställt med att begå en synd. En titt på Trumps s.k. ”advisory board” avsöjar en hel del om hur religionens ledare nu tar plats i politikens finrum. Särskilt då katoliker och evangelister.

2017 innebär att Reformationen firar 500 år. Det är snart 500 år sedan (den 31/10 år 1517) som Martin Luther spikade upp sina 95 teser, sin protest, på porten till slottskyrkan i Wittenberg. 2017 kommer med att innebära slutet för den protesten. Vi kommer att se religiösa krafter gå samman i förening. De kommer att deklarera enighet. Just nu pågår förhandlingar mellan Påve Franciskus och övriga kristna församlingar som syftar till att göra ett sådant samgående möjligt.

Trump har anfört att han tänker ”minska gapet mellan kyrka och stat”. Han har lovat att montera ned de lagar som skiljer stat och kyrka från varandra. Så medan USA i allt högre takt går mot att förena kyrka och stat så växer sig Vatikanen allt starkare och starkare - helt i enighet med bibelns profetior.


  

2 kommentarer:

 1. Mycket intressant inlägg Bengt

  Ja att man vill gå mot kaos och inbördeskrig i USA är tydligt. Konflikten mellan trumpanhängare och liberaler underblåses. Trump hade tex twittrat att han ansåg att man borde få ett års fängelse om man brände den amerikanska flaggan. Då svarade någon naturligtvis att Aldrig tidigare har en amerikansk president fått det att kännas som en patriotisk handling att bränna den amerikanska flaggan....

  /Patrik, Göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Patrik. Uppmuntrande. Kul svar där på Trump-tweeten.

   Radera