Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

söndag 19 maj 2019

Greta Thunberg, klimatkrisen och konspirationen


I förra inlägget tog vi en titt på hur Påvestaten har som ambition att kontrollera och styra propagandan i världen. I ett citat från Andra Vatikankonciliet (1962-65) får vi i klartext veta att Påvestaten ser det som ”…sin födslorätt att kontrollera och äga all media (tidningar, cinema, radio, TV och annat av samma natur)”. Det inlägget hade som ambition att ge dig som läsare en bild av hur denna kontroll och styrning kan yttra sig.

Vi har i flera andra inlägg tidigare i den här bloggen sett tydliga indikationer på att det vi idag kallar för ”Klimatkrisen” verkar vara en bluff. Detta gäller inte minst inlägget och videoinslaget från den 24 januari 2014 (med titeln ” Se upp – Allttal om växthuseffekt och den globala uppvärmningen är en bluff”). Där vi blir varse om att vi har all anledning att sätta ett frågetecken för den påstådda effekten av koldioxid kopplad till den pågående utvecklingen som vår värld och dess klimat går igenom. Med all rätt ställer vi oss då frågan om det finns fog att misstänka en koppling mellan Påvestatens ambitioner vad gäller propagandan i världen samt den pågående klimatkrisen?

Greta Thunbergs skolstrejk

Låt oss börja den analysen med en titt på världens idag kanske ledande ”influencer” på området – Greta Thunberg. Time Magazine utsåg i december 2018 Thunberg till en av världens 25 mest inflytelserika tonåringar och i april 2019 till en av världens 100 mest inflytelserika personer. Det är ganska imponerande för en 16-år gammal, svensk tjej som fram tills oktober 2018 – alltså bara 2 månader innan Times Magazines artikel - var i princip helt okänd för omvärlden. Det var då som hon påbörjade sin omtalade skolstrejk för klimatet. Sedan dess har hon fått chansen att träffa ett stort antal politiska ledare på internationell nivå. Hon har hållit tal i både EU, FN och ett flertal andra välkända mötes-forum. Hon har utsetts till Hedersdoktor på ett universitet i Mons, Belgien. Hon har vunnit priser för sitt engagemang och hon är nominerad, och ses som en av favoriterna till att vinna Nobels Fredspris. För dig som vill veta mer rekommenderas följande länk till en Wikipedia-artikel om henne). Men hur är det möjligt att en ung, okänd tjej kan få så mycket uppmärksamhet – enbart genom att initiera en egen personlig skolstrejk? Både hon och hennes föräldrar menar att allt varit hennes eget spontana initiativ och att det skett helt utan påverkan utifrån. (Mamman är som bekant den välkända operasångerskan Malena Ernman medan pappan är en skådespelare vid namn Svante Thunberg).

Men stämmer verkligen detta. I dagens först videoinslag får vi veta att i motsats till uppgifterna från familjen Thunberg så har skolstrejken initierats av en man vid namn Bo Thorén. Skolstrejken är i själva verket hans idé och Greta Thunberg är resultatet på hans eget försök att rekrytera ungdomar som kan inspirera till ett större klimatengagemang. Thoréns klimatengagemang inleddes redan 2013, när han startade organisationen ”Fossilfritt Dalsland” (som ingår i en världsomspännande organisation med namnet ”Fossil Free”). Engagemanget övergick efter en tid till en jakt på ungdomar som skulle kunna användas till att öka världens engagemang för klimatfrågan. Men det var inte förrän tidningen Svenska Dagbladet i maj 2018 arrangerade en skrivartävling på temat klimat som Bo Thorén fann den perfekta adepten. Greta Thunberg vann inte skrivartävlingen utan slutade som tvåa. Men i Greta såg Thorén potentialen för att få just det genomslag han var ute efter. I dagens första videoinslag berättar Bo Thorén själv hur det gick till han fann Greta och hur han själv framförde idén om en skolstrejk till familjen Ernman-Thunberg.

På senare tid har även Malena Ernman själv officiellt erkänt att det fanns en ”professionell lobbyist” bakom starten för dotterns skolstrejk (se artikel här). Så vem är då denne Bo Thorén och framförallt, vad är det för organisation han representerar? Jag gjorde som jag brukar göra när jag ställs inför den här typen av spörsmål – jag följde devisen ”Follow the money”. Bo Thorén företräder alltså föreningen ”Fossilfritt Dalsland”. Denna ingår i en global organisation med namnet ”Fossil Free”. Vem är det då som sponsrar och stödjer den senare? Föreningen ”Fossil Free” uppmuntrar till avyttring (eng. divestment) av investeringar i "smutsig", kolbaserad energiproduktion. Man har så här långt fått in över 1.000 åtaganden om sådan avyttring. Följer du länken nedan finner du vilka som stått för de största och mest omfattande bidragen (länk).
Här hittar vi organisationer som:


Samtliga har vi stiftat kontakt med tidigare, som viktiga kuggar i det hjul vi kallar för ”Den Stora Konspirationen”. Samtliga har en tydlig koppling till det nätverk av organisationer som har en koppling till Påvestaten – inte minst organisationer som Jesuiterna, Club of Rome, Knights of Malta och Knights of Columbus (bifogad artikel om vissa av dessa dessa kopplingar hittar du här).

Forskaren Bert Bolin

Nu kanske du som läsare tycker att det här var en tillfällighet. Det råkade finnas en koppling till just de organisationer vi studerat i den här bloggen. Därför ska vi också ta en titt på historien bakom klimatkrisen som sådan. Vi gör det genom ett videoinslag där den förre industrimannen, numera bloggaren, Lars Bern (hans blogg heter ”Antropocene”) berättar om hur klimatrörelsen uppstod. Starten för det hela var en varning från en svensk forskare vid namn Bert Bolin. Bolin och hans forskarteam menade att den ökade emissionen av koldioxid i atmosfären skulle leda till en växthuseffekt – att atmosfären på så vis skulle bli varmare och därigenom också medeltemperaturen på jorden. Bolins forskning hamnade hos FN och ledde till bildandet 1988 av dess klimatpanel IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change). Sedan dröjde det bara några år innan en av de skuggregeringar vi har i världen, en organisation kallad ”Club of Rome” (Romklubben) bestämde sig för att använda Bolins material i syfte att skrämma världens befolkning till att acceptera en form av överstatlig styrning. Likt så många andra av dessa skuggregeringar bildades även Romklubben på initiativ av Rockefellers m.fl. miljadärsdynastier. Romklubben gav 1991 ut en skrift med titeln ”The first global revolution”. I den skriften står det uttryckligen att man avser att välja ut miljöfrågan till just den fråga som kan användas till att få världens befolkning att acceptera en form av överstatlig styrning – en ”New Wolrd Order”.

Skriften blev startskottet för en serie händelser som ledde fram till den första, stora och av FN arrangerade klimatkonferensen. Den hölls i Rio 1992. Ordförande till den konferensen var Maurice Strong, en handplockad och mycket lojal medarbetare till Rockefellers. Resultatet av Rio-konferensen blev en skrift med titeln ”Agenda 21”. Den skriften lever fortfarande och har omnämnts vid ett flertal tillfällen i den här bloggen – inte minst i samband med artiklarna som jag skrev inför och under Paris-konferensen 2015. Den går numera under namnet ”Agenda 2030”.  Det är det här årtalet som Greta Thunberg refererar till när hon säger att vi har 11 år på oss att vända utvecklingen. Det är den här agendan som Påve Franciskus refererar till när han håller sina tal om klimatet och hållbarhet (”sustainability”). Vi ser alltså hur hela världen tycks marschera mot ett och samma mål. Problemet är att allt är baserat på en lögn, en bluff. Problemet är också att det är skuggkrafterna bakom Påvestaten som leder den här marschen. Och kom ihåg att Påvestaten ser det som ”…sin födslorätt att kontrollera och äga all media (tidningar, cinema, radio, TV och annat av samma natur)”.

Är det just den här utvecklingen som avses i Bibeln, Uppenbarelseboken 13 3: ” Ett av dess huvuden såg ut att ha fått ett dödligt hugg, men det dödliga såret hade läkts. Hela jorden greps av beundran för odjuret och följde det…(eng. ”And I saw one of his heads as it were wounded to death; and his deadly wound was healed: and all the world wondered after the beast”). Odjuret som avses är just Påvestaten, detta var i princip samtliga Reformatorer överens om. Vi har I tidigare inlägg I den här bloggen tittat närmare på hur den s.k. 1.260-års profetian gick i uppfyllelse. Detta skedde när Påvestatens förmåga att agera med både statlig och kyrklig makt tog slut år 1798. Detta blev slutet på en era som inleddes år 538 e.Kr. med ett dekret från dåvarande kejsaren och som slutade med att Napoleon gick in i Rom och fråntog honom dessa rättigheter. Men det dödliga såret ska läkas. Denna läkeprocess inleddes 1929 med att Benito Mussolini återgav Påven de fråntagna rättigheterna. Den välkända Vatikanstaten uppstod. Vi är inte där än men, jag menar att vi är på god väg mot det som beskrivs i Uppenbarelse-boken 13 3. Och det är Klimatkrisen som är det huvudsakliga propagandaverktyget i den marschen.
6 kommentarer:

 1. Intressant... håller med Lars Bern helt när det gäller maten och metabolismen... och framför allt då att alla människor bör agera betydligt mer rent fysiskt när det gäller bevarandet av optimal hälsa, otimal vikt och bevarandet av optimal muskelmassa under hela livstiden... och... för allas välbefinnande så önskar en ju förstås att all beskattning helt avskaffas... men... eftersom detta försås inte sker... så bör all beskattning av lönearbetet steg för steg för steg helt avskaffas... tillsammans med avskaffande av av arbetsgivarberoendet genom att "alla" via delningsekonomi försvinner. Arbetsgivare skall väl inte behöva leka curligföräldrar åt vuxna människor... klimatkrisen så anser jag däremot är alldeles för komplex... och kanske t.o.m. komplicerad genom "kontaminering" genom alldeles för många "kockar" som tycker det räcker med att ha "doktorerat" i fysik eller kemi för att vara expert...
  http://unenumerated.blogspot.com/2006/02/irreducible-complexity-of-society.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Uno. Det som är intressant att konstatera är att när vi spårar vilka det är som ligger bakom:
   - de felaktiga matråden vi får
   - innehållet i läkarutbildningen
   - krafterna bakom multinationella läkemedelsbolag
   - krafterna bakom matjättarna i världen
   - krafterna bakom de framträdande mediabolagen
   (för att bara nämna några exempel), så hittar du samma krafter som de jag nämner i artikeln om Greta och klimatkrisen. Samma miljardärsdynastier. Vi är utsatta för en jättelik konspiration. Jag håller med om att frågan om klimatet är komplex. Men ”experterna” bakom IPCC är ingalunda vassare eller mer kompetenta än dess kritiker. Det är därför det blir intressant att studera samband och missförhållanden som de jag redogör för i artikeln. Det är också intressant att konstatera att det aldrig, mig veterligen, förekommit en enda debatt de båda sidorna i frågan. Aldrig. Och precis som var fallet med de 20 forskare som Lars Bern nämnde, som tystades av traditionell media, så ser vi samma fenomen vad gäller en sådan debatt. Det vi ser är en avancerad form av censur helt enkelt. Du och jag ska helt enkelt inte få veta.

   Radera
  2. Det som är så svårt med en debatt under en begränsat antal timmar, med båda sidor... är att det ställer mycket stora på att de som numera leder debatter i t.ex. TV verkligen gör allt för att försöka vara objektiva. Alltför ofta avbryter de den som framför åsikter som de själva inte gillar... Klimatet påverkar ju dessutom allt levande inom biosfären. Personligen så ansluter jag mig helt enkelt till försiktighetsprincipen... alltså... om mänskligheten helt totalt slutar med... att kanske under något sekel avstå från att hämta upp något som finns under hydrosfären och biosfären, samtidigt med att plantera skog så att CO2 successivt minskar så bör vi vara på säkra sidan att inte påverka klimatet nämnvärt. Det här verkar vara ganska intressant... https://phys.org/news/2017-03-sun-impact-climate-quantified.amp?fbclid=IwAR01MCdtzexlPL5i5NjxhLun61gdt2izTL94qlOFa0aROrRTa-Jgy8u6cCI

   Radera
  3. CO2 är ju livets gas och ökad koncentration behövs för att öka växtligheten. Den nivå vi har idag är inget problem. med 413 ppm ligger vi närmare svältgränsen för våra växter, som dör ut under 200 ppm. När flora och fauna utvecklades som mest för miljontals år sedan var CO2-koncentrationens 5 till 10 ggr så hög som idag. CO2-s s.k. växthuseffekt, alltså temperaturpåverkan, avtar logaritmiskt med ökad halt. Detta är fysikaliska lagar. Kolla Stefan-Boltzmann lag. Det fungerar inte som ett riktigt växthus, utan har med absorbtion och emission av IR-strålning att göra. En dubblering av CO2 halten ger på sin höjd några tiondels graders temp.ökning. Det finns så mycket mer fakta kring detta som tar både tid och text att förklara. Hela klimatpsykosen drivs av världens maktelit för att skapa lydnad och för att kunna få till en överstatlighet och därmed kontroll över länders energitillgångar. Det finns så mycket andra miljöproblem som förträngs av denna klimathysteri. GMO, biologisk mångfald som hotas av monokulturer p.g.a. den industriella livsmedlesproduktionen, läkemedelsindustrin med kemikalier, 5G-strålning mm. Här om något bör man tillämpa försiktighetsprincipen. "Människors lika värde" som det så vackert heter, då barn i Afrika dör då inte får tillgång till billig el utan får utstå rök vid matlagning från vedeldning. Det finns så mycket elände, som förtigs.

   Radera
  4. Jag är mycket tacksam för din kommentar Arne. Jag får känslan av att du är mycket kunnig på området. En fråga: -Känner du till om det på YouTube eller annat forum finns inspelade debatter mellan representanter för IPCC (eller dylika representanter för "klimathysterin") gentemot kunniga representanter som förhåller sig skeptiska till IPCCs ställningstagande? Det verkar vara svårt att få IPCC att ställa upp på sådant...

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera