Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

lördag 29 mars 2014

Vad hände med Navy Seal Team Six?


Det finns, som framgått av föregående inlägg, frågetecken kring Usama bin Ladens död. Men det finns vittnen till vad som hände den natten i Abbottabad den 1:e maj 2011. Den insatsstyrka som ledde attacken går under namnet Navy Seal Team Six. En grupp på drygt 30 elitsoldater. De borde kunna räta ut alla frågetecknen.

 Tyvärr uppstår här ett problem. Det finns inte många av dem som är kvar i livet. De har märkligt nog ’dött som flugor’ sedan uppdraget i Pakistan. Den 5:e augusti 2011 sköts en amerikansk helikopter med namnet Extortion 17 ned under ett uppdrag i Tangi Valley i Afghanistan. En talibansk luftvärnsgranat träffade helikoptern som exploderade och störtade. 30 soldater dog. 22 av dessa var just soldater från tidigare nämnda Navy Seal Team Six. Du kanske tycker att det är sådant man får räkna med i krig. Visst är det så. Men det finns även runt nedskjutningen av Extortion 17 en mängd frågetecken som behöver rätas ut. Frågetecken som ger en bild av att dessa soldater skickades ut på ett självmordsuppdrag. Den synen delas av många, inte minst föräldrar till soldaterna som dog den natten. Här följer en del besvärande fakta:
  1. Deras identitet röjdes av vicepresident Joe Biden kort efter insatsen i Abbottabad.
  2. Helikoptern de flög under insatsen i Afghanistan var inte den moderna MH47 de använt vid alla tidigare tillfällen. Just den här natten skickades de ut i en äldre modell från tidigt 60-tal (en Chenook tidigare använd i Vietnam).
  3. Ett flertal normala säkerhetsrutiner frångicks. Bl.a. skickades det aldrig ut någon drönare för att säkra passagen för den efterkommande helikoptern. Dessutom saknades en medföljande kompanjon, ett  s.k. ”eye-in-the-sky”.
  4. Området de skickades in i var välbekant. Det var fientligt. Det hade vid flera tillfällen tidigare förekommit eldstrider och bakhåll just här. Det hade vide flera tillfällen röjts på fiendetrupper (vilket gör det än mer märkligt att ovan nämnda säkerhetsrutiner frångicks den här natten).
  5. Andra omständigheter indikerar att afghanerna hade förhandsinformation om att en helikopter var på väg. De var extraordinärt väl förberedda.
  6. Efteråt kremerades samtliga kroppar, utan tillåtelse från soldaternas anhöriga.
  7. Helikopterns ”svarta låda” är borta. Den påstås ha spolats bort i en flodvåg!!!! Vem hittar på sådana historier?

Dagens video handlar om just Extortion 17 kraschen. Huvuddelen av inslaget är hämtat från en sammankomst på The Press Club i Washington. Det mötet varade i över tre timmar. Familjemedlemmar, politiker och militärer deltog. Vårt inslag utgör en kort sammanfattning av det mötet. Det innehåller oerhört starka och gripande inslag, särskilt när föräldrarna till de omkomna talar. Föräldrar som förlorat sina söner och dessutom tilltron till sitt lands styrande. Det är svårt att hålla tillbaka tårarna.

Notera: Tyvärr har det videoinslaget raderats från YouTube och motsvarande går inte längre att hitta någonstans. Jag är ledsen för detta. Som ersättning lägger jag upp 2 videor som dels återger vad som hände, dels ger en röst åt en mor och far till en av de omkomna, Jag lägger också upp en tredje video som är den 3h långa och utdragna sammankomsten som jag nämner ovan. Min rekommendation är att du ser minst en timme av denna. Det är en ögonöppnare!  /Bengt


Efter de många dödsfallen i Extortion 17-kraschen har ytterligare medlemmar i Navy Seals Team Six omkommit. En soldat omkom, en skadades allvarligt i en fallskärmsolycka. Ytterligare en omkom under uppdrag i Afghanistan. Denne man sköts i huvudet med en kula. Jag vill även minnas att det dessutom rapporterats om en soldat som föll ur sin helikopter och dog under en rutinflygning. Detta har jag inte i efterhand lyckats bekräfta under mina sökningar på nätet.

Så frågan kvarstår. Vilket ögonvittne kan vi fråga angående raiden mot bin Laden? Och vem av dessa vågar ge ett uppriktigt svar? En inte alltför vågad gissning är att de har en tuff tillvaro, de kvarvarande medlemmarna i Navy Seal Team Six.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar