Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

torsdag 4 maj 2017

Återbesök i ”Alla presidentens män”


I inlägget från den 3/3 i år, med titeln ”Alla Presidentensmän” tog vi en titt på vilka kopplingar President Donald Trump kunde tänkas ha till organisationen CFR – Council on Foreign Relations. Det jag bl.a. skrev i det inlägget var följande:

”Jag blev häromdagen nyfiken på vilka kopplingar president Donald Trump kan tänkas ha gentemot Council of Foreign Relations (CFR). Den som flitigt följer den här bloggen vet att CFR är USA:s ”skuggregim” – alltså den organisation som i praktiken leder världens just nu mäktigaste stat. Jag gjorde därför en enkel sökning i Google” …  ”Bland det första som dyker upp är ett videoinslag från den just avslutade presidentvalskampanjen. I den får Donald Trump frågan om vem eller vilka han skulle vända sig till för råd i frågor som berör nationens säkerhet. Utan att blinka svarar presidentkandidat Trump att Richard Haass definitivt skulle vara en sådan person. Så vem är Richard Haas? Han är sedan 2003 ordförande för CFR (president of CFR)… Vänta nu. Hade vi inte nyss fått veta att CFR (en organisation som förresten skapats av David Rockefeller) skulle vara oroade över president Trumps framfart? Hur hänger det här ihop? Svaret är att det naturligtvis inte gör det. Som du redan märkt av tidigare inslag (från den 30/11 2016 med titeln "Vad händer härnäst i USA?") så vimlar det av etablissemangets representanter i Trumps regering och bland hans närmaste rådgivare.”

Det där är ju ganska spännande. Donald Trump lanserades ju allmänt som s.k. ”anti establishment”. Delar av hans kampanj gick också ut på att tydligt ge oss det intrycket. Men en titt under ytan ger oss alltså en helt annan bild.

Trump och McMasters skakar hand på klassiskt frimurarvis...
Sedan publicerandet av just det inlägget visar det sig att YouTube tagit bort ALLA videor där Donald Trump berättar att Richard Haass var en person han skulle vända sig till i frågor som rör nationens säkerhet. Det är soprent. Motiveringen som YouTube för fram för sitt beslut att avsluta det konto som lagt upp just den videon är ”Copyright infringements”. Detta känns en smula konstruerat med tanke på att videoinslagen var hämtade från officiella utfrågningar som TV-sändes under presidentvalskampanjen 2016.Men, men…  Är det så att det pågår smygcensurering på YouTube?

Nåväl, hur gick det då. Vem utsågs till slut till National Security Advisor i Trumps regering. Ja, efter ett kort mellanspel av Michael Flynn så fastnade Mr Trump till slut för Lt. Gen. H. R. McMaster. Och ja, du gissar rätt. Han är naturligtvis medlem i CFR. Går du sedan in och läser en artikel i web-tidningen New American, en artikel från 25/2 med rubriken  ” Some of Trump's Picks Have Troubling Linksto Globalism, CFR” så får du med all önskvärd tydlighet klart för dig hur lite anti-etablissemang Donald Trump faktiskt är och hur hårt knuten USA:s skuggregering. Precis som sina 44 föregångare är han enbart en marionett.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar