Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

lördag 9 januari 2016

Nyhetsflödet 9/1 2016 – Vi tar pulsen på Tredje Världskriget

I ett flertal inlägg i den här bloggen, med start för knappt 2 år sedan med inlägget från den 3/3 2014 kallat ”Framtid - Är det Tredje Världskrigetsom knackar på dörren”, har jag beskrivit utvecklingen i mellanöstern, Ukraina och resten av världen som steg som sannolikt leder mot ett tredje världskrig. Varför? Hur har jag kunnat vara så säker? Anledningen är att utvecklingen i världspolitiken till punkt och pricka följer den plan som Albert Pike redogjorde för år 1871 i ett brev till sin kollega Guiseppe Mazzini. Båda var vid tidpunkten högt uppsatta företrädare för frimureriet och Illuminati. Planen beskriver 3 världskrig som Pike menade var nödvändiga för att möjliggöra införandet av New World Order. De 2 första världskrigen har redan inträffat och överensstämmer exakt med hur planen beskrivit dem. Det tredje ser ut att vara mycket nära förestående. Detta tredje världskrig kommer medstor sannolikhet att utkämpas med inslag av massförstörelsevapen - kärnvapen e.d. (för mer information om detta brev och dess innehåll)

Du som följer nyhetsutvecklingen i världen någorlunda väl har säkert noterat att händelseutvecklingen ter sig alltmer hotfull.

  • Nordkorea påstår sig ha provsprängt en vätebomb strax efter nyår. Sydkoreas respons blev att åter slå på de gigantiska högtalare som landet placerat vid grannens gräns. Från dessa högtalare sprids anti-nordkoreansk propaganda. Detta grepp provades redan i höstas vilket ledde till att Kim Jong-Un hotade med krigshandlingar. Då stängdes högtalarna av och kriget sköts på framtiden. Vad händer nu?
  • Inbördeskriget i Syrien ser ut att bli en storkonflikt mellan flera av världens länder. USA och Väst (genom NATO) önskar få till ett regimskifte. Därför stöttar man den mer moderata motståndsrörelsen, d.v.s. inte IS. Ryssland, Kina och Iran stöttar Assad-regimen med militär rådgivning. Både USA/Väst samt Ryssland & Co är motståndare till IS och skickar bombplan efter bombplan för att förgöra denna terrororganisation. Ryssland har skickat trupp i begränsad omfattning.  Den enda synbara effekten av alla dessa bomber är en allt stridare ström av flyktingar. USA hävdar att Ryssland inte bara bombar IS utan även de grupper som USA stödjer.

    Strax före jul sköts ett ryskt stridsplan ner av turkisk militär. Turkiet hävdade att det ryska planet tagit sig in på turkiska sidan gränsen och att man flera gångar varnade planets besättning innan man såg sig tvingade att skjuta ner detsamma. Ryssland hävdar motsatsen. Än så länge har incidenten främst inneburit diplomatisk förbittring. Vad händer härnäst?
  • Inbördeskriget i Ukraina har varit inne i en relativt lugn period en tid nu. Samtidigt vet vi att Putin hotat med kärnvapen mot både Ukraina och de baltiska staterna. Vad blir Putins nästa drag?
  • Presidentvalet i USA domineras av ”galningen” Donald Trump. Vår egen Carl Bildt har om detta skämtsamt sagt att skulle denne man bli vald bör vi övriga nog förbereda oss på att kliva ner i skyddsrummen. Det ligger säkert en hel del allvar i de orden. Som en effekt av Trumps framfart och framgång har även övriga kandidater blivit mer aggressiva och ”krigiska”i sin retorik. Hur kommer USA-valet att gå?
  • Saudiarabien avrättade strax efter nyår 47 iranier, anklagade för terrorism och regeringsfientliga handlingar. Detta ledde till en akut kris i vad som redan är en infekterad relation mellan de båda länderna. Hur kommer Iran att agera?
  • Irans kärnenergiprogram bör inte heller glömmas bort. Världen enades till slut om ett avtal som möjliggör för Iran att fortsatta sitt program så länge det kan kontrolleras av omvärlden på ett tillfredsställande vis. Israel är starkt kritisk till den här överenskommelsen. Har Israel planer på att agera på egen hand i frågan?
  • I tillägg till ovanstående har vi de ekonomiska konflikterna. Kina passerar just nu USA som den starkaste ekonomin. Kommer detta att ske friktionsfritt?  Världsekonomins bubbla är uppblåst till bristningsgränsen. Vad händer när den briserar?


Läget i världen är minst sagt hotfullt. Det pyr illavarslande på väldigt många arenor. Världsfreden balanserar på slak lina. Låt oss hoppas att den inte snavar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar