Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

tisdag 5 januari 2016

2016 – Vart pekar trenderna

Först och främst vill jag passa på att önska dig som läsare och följare en god fortsättning på det nya året – 2016. Vad passar väl bättre än att inleda det nya året med en titt på vart trenderna pekar. Hur tror vi att det nya året kommer att te sig?
De stora händelserna under året kommer naturligtvis att bli:
  • Olympiska spelen i Rio
  • Presidentvalet i USA

Det är inte svårt att förutspå att båda dessa kommer att dominera mycket av nyhetsrapporteringen under hela året. Kommer Kina att ta över USA:s roll som dominant i medaljligan? Kommer Donald Trumps framgångar hittills att kunna leda hela vägen till Vita Huset?  Kanske omslaget till The Economist nyårsutgåva för 2016 kan ge oss en ledtråd? Här syns Hillary Clinton men inte Donald Trump? Vem vet?


För att analysera trenderna ordentligt tar jag hjälp av en av mina favoriter från tidigare inlägg – James Corbett (mannen bakom podcasten The Corbett Report). I dagens inlägg har han med sig, precis som vid flera tidigare nyårskrönikor. James Evan Pilato från Media Monarchy.  

Dessa båda herrar tar först en titt på året som gått och noterar att konflikten mellan å ena sidan USA och dess allierade inom NATO och å andra sidan en allt tydligare allians mellan Kina, Ryssland och i viss mån även Iran växer allt större och starkare. Vi ser en konflikt på både det finansiella likväl som på det militära och geopolitiska området. Den tydligaste arenan där just den här konflikten utspelar sig är Syrien. USA och NATO stödjer den opposition som strider mot den nuvarande presidenten, Al-Assad och hans regim. Ryssland, Kina, Hezbollah och Iran stödjer Al-Assad med både militär rådgivning och, i begränsad omfattning även militär rupp. Under 2016 kommer den här konflikten att bli än tydligare och allvarligare om vi får tro herrar Corbett och Evan Pilato.

Den andra starka trenden som de noterat under 2015 och som de menar kommer att bli allt starkare under 2016 är vår benägenhet att vända oss till auktoritära krafter i hopp om att de ska leda oss genom konfliktfyllda tider. Flyktingkrisen, terrorattentat och raskravaller (exemplifierat med händelserna i Ferguson, USA)  är blott några av dessa konflikter som de menar kommer att göra oss benägna att rösta på alltmer auktoritära regeringsalternativ.


I tillägg till James Coretts analys tar jag även med ett liknande signerat Rothschild-ägda (och mycket inflytelserika) the Economist. I deras krönika fokuseras ytterligare 3 trender:
  • Robotics. Människan kommer i allt snabbare takt att bli ett med maskinen/ roboten. Att få ett chip inplanterat under huden är bara en tekniktrend i raden där detta redan sker.
  • Betydelsen av våra nationsgränser kommer alltmer att förlora i betydelse.
  • Crowdfunding som ett sätt att ändra utseendet på just den stad där vi lever ses som ytterligare en stark trend.


Sammantaget kan vi konstatera att dessa trender pekar i en skrämmande riktning – mot införandet av New World Order. Vi ser trender som pekar mot Tredje Världskriget, kaos inom våra länders gränser (inbördeskrig och undantagstillstånd/Marshall Law), One World Government och Mind Control (vilket möjliggörs genom just mikrchippet).
Men låt inte händelserna i omvärlden påverka dina sinnen. Låt dig inte tyngas ner eller skrämmas upp av dessa. Fokusera istället på dina nära och kära. Låt kärleken till dina medmänniskor få dominera. Låt positivism och optimism få dominera. Fokusera på samarbete emot de krafter som styr oss i galen riktning. Jag hoppas att både du och jag har kraften att låta det senare bli den starkaste trenden för året vi har framför oss.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar