Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

torsdag 17 april 2014

Dags att skriva om mänsklighetens historia!

Då var vi tillbaka i forntiden. Tidigare inslag på detta område föreslår en helt annan historieskrivning än den vi känner till från vår skolgång eller den litteratur som allmänt finns tillgänglig. En fördjupad titt på pyramiderna har fått oss att inse att dessa knappast kan ha byggts av egyptiska slavar med hjälp av rep och enkla verktyg. De är byggda med en precision som skulle göra dagens byggnadsingenjörer gröna av avund. Pyramidernas mått och deras placering i relation till andra liknande byggnadsverk får oss dessutom att inse att de som byggde dessa hade en detaljerad kunskap om jordens alla hörn, inklusive den amerikanska kontinenten (som det ju påstås upptäcktes först flera årtusenden senare). Pyramiderna förefaller inte ha varit gravar. Mer troligt då att de användes för energiutvinning – de var gigantiska kraftverk. Vi har också kommit att inse att denna forntida, avancerade civilisation, förefaller ha uppfört dessa byggnadsverk långt tidigare än vad vi fått lära oss (se inlägget om sydafrikanska cirkelformade byggnadsverk och guldgruvor).


Dagens inlägg bygger vidare på tidsaspekten. Det finns tydliga bevis för att pyramiderna är långt mycket äldre än de 4.000 år som egyptologerna föreslår. Vi kommer att upptäcka att det finns liknande byggnadsverks som är minst 12.000, ja till och med 20.000 år gamla. Vi ska gå på djupet med detta, i bl.a. Bermuda-triangeln.

Som ung var jag mycket fascinerad av Bermuda triangeln. Jag slukade artiklar om flygplan och fartyg som försvunnit spårlöst i området. Det finns en uppsjö av berättelser från området som ger en bild av märkliga fenomen;
  • kompasser och navigationsutrustning som slutar att fungera.
  • oväder som oförklarligt och med kort varsel uppstår, orsakar förödelse och bedarrar lika fort som de uppkommit
  • vittnesuppgifter pratar om märkliga, oidentifierade farkoster. Här nämns både UFOs och USOs (Unidentified Flying… and Submerged Objects).

 Ingen tycks kunna förklara fenomenet. Det finns dock en uppsjö av teorier. Strax följer en av dessa. Men...

...Innan Bermuda ska vi till Japan, till en plats i havet strax utanför den lilla ön Yonaguni. Där, på endast 20 m djup hittade dykare 1987 ett gigantiskt stenmonument, en pyramid. Pyramiden är byggd på liknande sätt som övriga monument i världen som vi stiftat bekantskap med tidigare. Pyramiden befinner sig på en plats som går under namnet Drakens Triangel (Dragons Triangle). Här, precis som i Bermudatriangeln, försvinner både flygplan och skepp oförklarligt. Japanska myndigheter har förklarat området för katastrofområde. Båt- och flygtrafik rekommenderas att undvika platsen. Precis som i Bermuda kommer det ofta in rapporter om UFO och USO. Det har det gjort sedan århundraden tillbaka. Dessutom konstaterar vi ytterligare en sak: platsen ligger på exakt samma meridian som Bermudatriangeln. Ännu en tillfällighet?

Frågan är: vem kan ha byggt den här pyramiden. Enda vettiga förklaringen är att monumentet byggdes ovan jord och har sedan dess sjunkit, eller översvämmats. Isåfall är vi minst 14.000 år tillbaka i tiden. Innan den senaste istiden inträffade. Och det skulle innebära att vi behöver skriva om mänsklighetens historia eftersom den inte säger något om avancerade civilisationer så långt tillbaka i tiden. Vilka var de? Se dagens första dokumentär.Till Bermudatriangeln så. Triangeln befinner sig i ett område som skulle tillhört den försvunna kontinenten Atlantis, förutsatt att den historien är sann. Atlantis är mytomspunnen. Mycket tyder på att kontinenten faktiskt existerat. Det är inga ”tokstollar” som hävdat detta. Den första var Platon. Flera andra har följt i hans fotspår, däribland ett medium vid namn Edgar Cayce. Även i Bermudatriangeln har det på senare tid hittats pyramider. Dessa är mer otillgängliga. De befinner sig på 2.000 m djup. Dess existens har bekräftats oberoende av varandra av både amerikanska, franska och ryska dyk- och forskningsexpeditioner. Bermudas pyramider är större än de egyptiska pyramiderna, 200 m höga. De är täckta av en slags kristall. De utstrålar energi. Kan det förklara alla märkliga fenomen som inträffat här genom årens lopp. Se dagens andra dokumentär.

Video: Bermuda Triangle Pyramids

Så till dagens tredje och näst sista dokumentär. Fast nu är vi tillbaka uppe på land och dessutom i Europa. Har du hört talas om de Bosniska Pyramiderna? Det hade inte jag innan jag fick ett tips från en bloggföljare. Dessa pyramider är världens största. De är större än de egyptiska. De förefaller dessutom vara världens äldsta. De är över 20.000 år gamla. Vad säger det om mänsklighetens historia så som den berättats för oss? De upptäcktes ganska sent. Orsaken till detta är att de varit täckta av jord och vegetation. Man får nästan en känsla av att någon velat gömma dem för oss…


Sista dokumentären är minst lika fascinerande. Nu befinner vi oss i Turkiet, i Sanliurfa. Platsen går under namnet Göbekli Tepe. Byggnadsverken man hittat är över 12.000 år gamla. Tekniken som måste ha använts för att bygga dem är extremt avancerad. Och precis som är fallet med de bosniska pyramiderna så verkar även den här platsen medvetet ha gömts för oss.


Så vad lär vi oss av dessa fantastiska monument? Som jag ser det bara en sak. Det är dags att slänga våra historieböcker i soptunnan. Dags att skriva om mäsklighetens historia. Varken mer eller mindre än det.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar