Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

torsdag 23 april 2015

Svenska konspirationer: Palme-mordet, en stadsvandring (del 2/4)

Vår vandring genom Stockholm, i spåren efter Palme-mordet, går vidare. Vår guide, Ole Dammegard, tar i del 2 med oss till själva mordplatsen där han ger en mycket detaljerad bild av vad han menar hände den kvällen, från några minuter före själva mordet fram till den närmaste tiden efter. Allt är baserat på vittnesuppgifter, kombinerat med resultatet av minutiös spaning. Mycket av informationen kommer från de s.k. ”Privatspanarna”, en grupp som även Dammegard ingick i. Med den informationen har ett pussel lagts. Det är resultatet av det som presenteras här.

Mordet var, som de flesta andra politiska mord som Dammegard undersökt, minutiöst planerat. Platsen var väl vald. Medlemmar i mordteamet hade kartlagt Palmes rörelseschema flera månader i förväg. När paret Palme promenerade hem från biobesöket den kvällen var de väl övervakade. Längs vägen fanns det flera potentiella skyttar utplacerade, allt för att ha en backup plan ifall något skulle gå fel. Dammegard berättar att en trolig första skytt, en belgare med kodnamnet Louis Bernard, förefaller ha fått ”kalla fötter” och dragit sig ur uppdraget. En möjlig andra skytt, den s.k. Decorima-mannen, fick sin identitet röjd av 2 kvinnor som kände igen honom och kom fram och frågade efter tiden. Den tredje tänkta skytten blev också den som utförde uppdraget. Han gick under kodnamnet Abdul Kassem. Bevisningen för detta är övertygande. Hans utseende matchar perfekt den beskrivning som Lisbeth Palme lämnat. Dessutom har han skrivit ett brev som Dammegard berättar att han har tillgång till.

Efter mordet springer mördaren från platsen. Han tar sig till en väntande flyktbil och körs till en lada ägd av staten. Därefter hålls han gömd i Stockholm till den 3:e mars. Efter det eskorteras han ut ur landet med hjälp av diplomatpass.

Den efterföljande mordplats-utredningen genomförs på ett mycket undermåligt sätt. Vittnen med avgörande information förhörs inte. Kulorna hittas på platser som är helt ologiska för händelseförloppet. Kulan som dödade Palme hittas bakom platsen där mördaren och offret befann sig. Detta påtalades tidigt av en åklagare vilket resulterade i att han ströks från undersökningsteamet. Kulorna skickas till ett laboratorium där de ”råkar” tvättas. Kulorna är av en typ som kan passa i ett stort antal vapen. Ändå går undersökningsteamet tidigt ut med uppgifter om att det är ett specifikt vapen, en Magnum .357, som har använts.

Hur kommer det sig att så mycket går fel i utredningsarbetet. Dammegard tvekar inte. Han har sett samma sak upprepas i mer eller mindre samtliga politiska mord som han studerat. Utredningsteamet är utsett redan på förhand. När mordet inträffar så ”rullas” de in, redo att utföra sitt uppdrag – att mota bort allt som kan tänkas ifrågasätta den på förhand uttänkta storyn.

Dagens guidade tur fokuserar som sagt på själva mordet. Men det är sprängfyllt med annan häpnadsväckande och intressant information. Vi får bl.a. veta att:
  • Daisy Farm i Sydafrika påstås vara platsen för planeringen av Palme-mordet.
  • Den man som pekas ut som ansvarig för formerandet av mordteamet, Craig Williamson, har ett märkligt förflutet som både högt uppsatt inom sociademokratin, talskrivare åt framträdande partikamrater som Bernt Karlsson, Pierre Schori och flera andra samt senare högt uppsatt även inom ANC.
  • Lisbeth Palmes klädsel förefaller ha bytts ut på vägen från mordplatsen till sjukhuset. Vid framkomsten saknas t.ex. kapuschongen
  • Den man som obducerade Olof Palmes kropp hette Milan Valverius. Detta är samme man som också obducerade Martin Luther King efter det mordet.  
  • Antalet vittnen och inblandade i den här mordgåtan som avlidit under oklara omständigheter är så stort att det är häpnadsväckande. Även detta är signifikativt för andra politiska mord i världshistorien. Här följer en länk till en lista över några av de här dödsfallen.
  • En tid efter mordet så reses en obelisk till minne av Olof Palme. Samma typ av minnesmärke har också rests till minne av ett stort antal offer för politiska attentat; t.ex. John F. Kennedy, John Lennon, prinsessan Diana och Martin Luther King. Det finns en symbolik i detta minnesmärke. En symbolik som vi som följer den här bloggen inte är helt obekanta  med…

 Se alltså den andra delen av ”Vem mördade Olof Palme?”. Du lär inte bli besviken.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar