Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

lördag 12 december 2015

Klimat, Paris 2015 – Världen jublar. Men åt vad? (12/12)

Så var det då klart. Världen har fått sitt första globala klimatavtal på 20 år. Världens ledare, och många med dem, jublar. Att det trots allt blev ett avtal är överraskande för många. Jag själv tillhör inte dem. Så här skrev jag i inlägget från 30/11, första dagen för Paris-konferensen:

Världen jublar. Men är det rätt?
”Kanske känner du en viss oro och undrar ”kommer resultatet att uppnås”. Låt mig lugna dig på den punkten: En överenskommelse kommer att nås. Denna kommer att om, inte möta målsättningen så åtminstone hamna tillräckligt nära för att världen ska känna framtidstro och utbrista i ett försiktigt jubel. Hjältar kommer att pekas ut. Det är för mig ganska tydligt att manuskriptet för den här övningen, som förresten pågår mellan 30/11 till 11/11, är skrivet just så.”

Så varför var jag så övertygad om att det faktiskt skulle bli ett nytt avtal? Det hade bl.a. med påvens tal i FN tidigare i höstas (september) att göra. Påvens tal i FN sågs av en del som starten på en marsch som kommer att ta världen mot NWO (New World Order). Sustainability är en viktig komponent i detta. FN har beskrivit innebörden av detta i ett dokument kallat AGENDA 21. Jag kommer att återkomma med mer information om just Agenda 21 i senare inlägg. I korthet handlar det om åtgärder som kommer att öka myndigheters möjlighet till kontroll över mänskligheten. Minskad frihet för oss m.a.o. Ett pris värt att betala vet jag att många som är oroade över Klimatkrisen tycker. Jo, priset hade varit värt att betala om vi kunnat lita på att FN, makt och myndigheter gör en ärlig och korrekt bedömning av situationen. Tyvärr kan vi inte det.

För om vi tar en titt på fakta kring de klimatmodeller som IPCC har presenterat så ser vi med all önskvärd tydlighet att modellerna saknar träffsäkerhet. Trots detta är det just IPCCs klimatmodeller som ligger bakom det som i avtalet beskrivs som 2 graders-målet. Du som följt förhandlingarna har säkert märkt hu det pratats om både 4, 2 och 1,5 graders scenarion. Om vi inte kan lite på att de modellerna stämmer så innebär det att vi försöker styra klimatets utveckling med fel parametrar. Allt tyder på att CO2 inte är den korrekta parametern.

I dagens 2 videoinslag tar vi en titt på just fakta om CO2 och IPCCs klimatmodeller. I den första föreläser en äldre herre vad namn Ivan Giaever. Han är en tidigare nobelpristagare i fysik så han är inte vem som helst, även om klimatologi inte är ämnet som förärade honom utmärkelsen. Ivan konstaterar bl.a. att vi inte har sett någon temperaturökning alls de senaste 18 åren. Han går därefter vidare och förklarar lögnen bakom FNs och Obamas påståenden om att de högsta uppmätta temperaturerna skulle ha inträffat efter år 2000. Men det är alltså en lögn, inget annat.   


I den andra videon förklarar Dr. Davd M.W. Evans  på ett mycket pedagogiskt sätt hur IPCCs modeller fungerar, vilka tankar som ligger bakom. Han berättar också vad som fungerar med dem och vad som inte fungerar. Han visar vad över 20 års mätningar ger för faktiska resultat och hur dessa skiljer sig från IPCCs förutspåelser.Han skjuter helt enkelt FNs klimatmodeller i sank, och han gör det med samma data som även FN använder sig utav.


Så jubla inte. Gå istället djupare i analysen. Var skeptisk. Försök förstå om avtalet verkligen vilar på de rätta grundvalarna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar