Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

tisdag 1 december 2015

Klimatkonf., Paris 2015 – ”Je suis Philippe Verdier” (1/12)

Det är lustigt hur det svänger ibland. I januari i år attackeras tidningen Charlie Hebdo av ”muslimska terrorister”.  Världen reagerar, inte bara på de bestialiska morden utan också för att detta ses som ett direkt angrepp på Yttrandefriheten. Ropen ”Je suis Charlie” ekar världen över.

11 månader senare är det inte längre lika viktigt med yttrandefriheten. En av frankrikes ledande meteorologer, Philippe Verdier har skrivit en bok, ”Climat Investigation”, som kritiserar den gängse synen på klimatkrisen – den att CO2 skulle vara den stora boven i dramat. För det får han sedermera sparken från den TV-kanal där han då verkade. Landet som tidigare i år hyllades som ”yttrandefrihetens vagga” visar sig inte kunna leva upp till sina ideal. Den franska yttrandefriheten är alltså åter under attack. Är det inte dags att vi gemensamt reser oss och utropar ”Je suis Philippe!”?
   
1 kommentar: