Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

söndag 20 oktober 2013

Mordet på president Kennedy, 1963

·         Nästa exempel på ett troligt inside job är mordet på president John F Kennedy. Attentatet inträffade den 22:e november 1963 i staden Dallas i Texas. Kennedy var där för att bygga upp ett stöd inför det kommande presidentvalet 1964. Dessutom ville han lösa en intern konflikt inom hans parti som pågick i just delstaten Texas.
     De flesta av oss har sett filmsekvensen där Kennedy blir skjuten (den s.k Zapruder filmen). För dig som inte sett den tar jag med en HQ version på 30 sekunder här nedan. Vi ser hur Kennedys huvud kastas bakåt när det träffas, som om det hade träffats av en kula som avlossas framifrån. Ändå hävdas det att det var Lee Harvey Osvald som sköt. Men han stod i en högre lagerbyggnad bakom presidentens fordon.   Efter mordet tillsattes en kommission, Warren-kommissionen, med uppdrag att genomföra en noggrann analys och undersökning av händelserna den dagen. Resultatet som redovisades var bristfälligt, och till och med över gränsen till det komiska. Kommissionen hävdade att dådet genomförts av bara en man, förut nämnde Lee Harvey Oswald. Han ska ha avlossat 3 skott. Men för att få den teorin att stämma med de faktiska skadorna på både Kennedy själv och på Texas-guvernören John Connely som satt framför presidenten i bilen var man tvingade att basera det hela på vad som kommit att kallas ”single bullet”- eller ”the magic bullet theory” Bilden nedan visar hur kulan behövt färdas för att åstadkomma de skador som uppstod sett till var både Oswald, Kennedy och Connelly faktiskt befann sig i skottögonblicket).
.


Ett annat bekymmer med Warren-kommissionens version är att  ca 80 % av de som befann sig i närheten av attentatsplatsen och som påbörjade en mördarjakt sprang uppför en kulle som låg snett framför bilen i skottögonblicket. Detta trots att Oswald ska ha befunnit sig högt upp i en lagerbyggnad snett bakom fordonet. 
För den intresserade tar jag med en video som går igenom hela analysen  av det jag nämner ovan + givetvis mycket, mycket mer. Videon är på 1h40min.


      I tillägg till denna två stycken wikipedia artiklar där just:
  1. Händelserna före, under och efter mordet gås igenomWikipedia: Mordet på John F Kennedy
  2. ”The single bullet theory” gås igenom i detalj, med redovisning av både den officiella och den alternativa synen. Wikipedia: The Single Bullet Theory


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar