Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

söndag 2 februari 2014

Fler symboler, tecken och ledtrådar – The Illuminati Card Game

I inlägget från den 16:e januari kallat ”Symboler och tecken” tog vi en första titt på ett område som många ser som fascinerande. Den grupp vi studerar i den här bloggen förefaller lägga stor vikt vid just ockulta symboler, ritualer och liknande. Dessutom, vilket både Denver Airport och Georgia Guidestones indikerar, verkar det som om man gärna lägger ut dolda ledtrådar i både filmer, serier, spel med mera. Fast det första exemplet på sådana ledtrådar i dagens artikel var det nog inte the Globalist Elite som låg bakom. Vi ska ta en titt på ett kortspel kallat ”The Illuminati Card Game” som släpptes till försäljning 1995.
Spelet beskrivs på följande sätt på WikiPedia:

” Illuminati is a standalone card game made by Steve Jackson Games (SJG), inspired by The Illuminatus! Trilogy by Robert Anton Wilson and Robert Shea. The game has ominous secret societies competing with each other to control the world through sinister means, including legal, illegal, and even mystical. It was designed as a "tongue-in-cheek rather than serious"[1] take on conspiracy theories. It contains groups named similarly to real world organizations, such as the Society for Creative Anachronism and the Semiconscious Liberation Army.[2] It can be played by two to eight players. Depending on the number of players, a game can take between one and six hours.”


Läs gärna mer om spelet i den artikeln och sök vidare på de länkar som ges där till bade boken som inspirerade spelmakarna samt till fantasifulla organisationer som det refereras till I spelet och som faktiskt existerar (länk till wiki  ).

   Det som fascinerar mest med spelet är att flera av korten verkar förutspå framtida händelser och företeelser. Du hittar t.ex. ett kort som föreställer ett attentat mot World Trade Center tornen. Ett annat föreställer en liknande attack mot Pentagon. Här finns kort som utan någon större fantasi kan knytas till Chemtrails och HAARP.  Bill Clinton, Al Gore, Saddam Hussein och Hilary Clinton har egna kort. Vad har de att göra i ett kortspel kallat Illuminati? Depolulation (Population Reduction) finns med liksom Tredje Världskriget, Savings and Loans skandalen, en pandemi, biologisk krigföring m.m. Mediakontroll har ett eget kort. Spelet är kort sagt….fascinerande. Jag tar med några av korten som inklistrade bilder i den här artikeln samt en länk för den intresserade till en genomgång av ett flertal bilder bilder.

Företagetet Steve Jackson Games är känt för att det 1990 blev utsatt för en raid där Secret Service beslagtog företagets alla datorer utan vidare förklaring. Steve Jackson svarade med att stämma amerikanska staten och lyckades dessutom med konststycket att vinna. Det sägs att kortleken redan då var framtagen och att det var den som raiden riktades mot. Var fick Steve Jackson sin information från. Vissa menar att han enbart baserade den på trilogin The Illuminatus. Andra källor uppger att han var en duktig hacker och helt enkelt fick informationen via bl.a. några av de datorer han då besökte. Oavsett vilket är kortleken fascinerande. Avslutningsvis, självklart en video. Någorlunda kort den här gången.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar