Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

fredag 14 februari 2014

Nicola Tesla – nyckeln till framtida energikällor?

Känner du till vetenskapsmän som Thomas Edison, Guglielmo Marconi eller Albert Einstein? Självklart gör du det. Men vad vet du om Nicola Tesla? Många av oss, mig inkluderad tills helt nyligen, har inte en aning om vem han var och vad han åstadkom. Ändå spelade Tesla enligt de flesta bedömare ”i en helt annan liga” jämfört med åtminstone Edison och Marconi. Hur Einstein står sig i en jämförelse kan möjligen diskuteras. Klart är att Teslas upptäckter och uppfinningar haft en betydligt större inverkan på,  och betydelse för vår moderna tillvaro än just Einstein. Ändå omnämns han väldigt sällan. Varför? Det här inlägget tillägnas just Nikola Tesla. Vi kommer att använda honom för att göra ett avstamp till en fantastisk resa flera tusen år tillbaka i tiden. Vad det har med vår konspiration att göra kommer du att bli varse i senare inlägg.

Tesla var av serbisk härkomst. Han levde mellan 1856 – 1943. Född och uppväxt i Serbien inom dåvarande kejsardömet Österrike-Ungern. Han bedömdes tidigt som en alldeles särskilt talang av sina lärare. Efter avslutade studier började han 1882 att arbeta som ingenjör på Continental Edison Company i Paris. Därifrån rekommenderades han snabbt (1884) för vidare arbete i USA. Kanske mest p.g.a. av sitt nydanande arbete med roterande magnetfält (grunden för växelström). Teslas uppdrag i USA blev att förbättra Edisons idéer om likström, vilket han också gjorde. Men Teslas trodde mer på växelström vilket han inte fick gehör för hos Edison. Tvärtom, de blev snart konkurrenter. 1886 bröts Teslas och Edisons samarbete. Tesla startade ett företag och nu tog hans karriär som uppfinnare och nydanande visionär ordentlig fart.

Höjdpunkterna i Teslas liv och karriär ska du följa i någon eller båda av det här inläggets dokumentärer. Här följer i punktform en sammanfattning av det viktigaste:

·         Tesla var pionjären bakom växelström. Han lyckades med bedriften att förse New York och Bosten med elektricitet genererad från Niagara-fallen och få den transporterad via elledningar till det slutliga målet.
·         Hans vision var dock att överföra elektricitet trådlöst samt att fånga energi direkt från atmosfären.
·         Teslas idéer och ritningar ligger bakom uppfinningar som röntgen, laser, radar, tv- och radiosändningar, radiostyrda apparater och mycket, mycket annat (han står bakom drygt 700 patent).
·         Han arbetade med teorier om dynamisk gravitation, där han förklarade förhållandet mellan gravitation och elektromagnetisk kraft som ett sätt att häva gravitationen.
·         Han la den teoretiska grunden för det som senare blev Ronald Reagans ”Star Wars” initiativ.
·         Han la den teoretiska grunden för H.A.A.R.P. (ett massförstörelsevapen som vi läst om tidigare på den här bloggen).
·         Tesla uttryckte kritik mot Einsteins relativitetsteori.
·         År 1900 presenterade Tesla ritningarna för vad han kallade ”The World System”. Tesla hade en vision av ett nätverk av informationskällor över hela världen som skulle göra det möjligt för människor att med elektricitet kommunicera på olika sätt. Följande komponenter ingick:
o   Sammankoppling av alla telegraf- och telefonstationer i hela världen.
o   Hemlig och säker överföring av meddelanden för regeringar, myndigheter och privatpersoner.
o   Överföring av maskinskrivna eller handskrivna brev, checkar, fotografier, teckningar och dokument.
o   Världsomfattande nyhetsförmedling och spridning av börskurser.
o   Material till tidningar för tryckning var som helst, till lands och till sjöss.
o   Spridning av musik över hela världen.
o   Exakt rätt tid visas i billiga och underhållsfria klockor.
o   Navigering med information om position, kurs och hastighet på alla hav.
o   Trådlös överföring av elektrisk kraft över hela världen.
o   Möjlighet att påverka väder och klimat.

The Wardenclyffe Tower
Tesla var ett geni som aldrig kommit att uppmärksammas tillräckligt i historien. Detta kan mycket väl ha berott på ett olyckligt val av finansiär; J.P. Morgan. Detta är samme Morgan som vi lärt känna på den här bloggen som tongivande inom The Globalist Elite. En bankir arbetandes åt Rothschild. Efter ett inledningsvis lyckat samarbete drog Morgan tillbaka sitt stöd och satsade på Marconi istället. Efter detta råkade Tesla ut för ett flertal bakslag. 1915 meddelades att han vunnit Nobelpriset. Dagen efter kom det kontrabud. En gigantisk experimentverkstad kallad ”Wardenclyffe Tower” förstördes då det misstänktes att den kunde användas av tyskarna för kommunikation (Wardenclyffe användes för experiment med att överföra energi trådlöst). En brand förstörde hans samlade livsverk av ritningar och tvingade honom börja om från början. Han var nära att omkomma i en trafikolycka när han var drygt 80 år gammal. Han dog utfattig på ett hotellrum i New York. Bara dagar efter hans död trängde FBI in på hotellrummet och beslagtog samtliga ritningar (kanske är det här vi hittar länken till HAARP och StarWars). Här i bloggen hittar vi istället länken till en Wikisida som berättar en hel del om Teslas liv.

Vi kan fråga oss hur världen sett ut idag om Teslas idéer hittat rätt grogrund och om han fått verka någorlunda ostört. Tesla var pacifist så hans idéer som ledde till Star Wars och HAARP hade fått en helt annan inriktning. Hans idéer om anti-gravitation och energi tankad direkt från atmosfären hade kanske blivit förverkligade. Vi vet inte. Vi vet bara att världen gick miste om ett geni som trots att hans idéer påverkar i stort sett allt och alla idag ändå bara verkar vara en bråkdel av vad det kunde ha gett oss.
2 kommentarer:

 1. Hej och tack för den här intressanta och gedigna bloggen. Den har blivit mitt kvällsnöje i stället för att titta på TV. En sak jag märkt är att de videor du länkar till inte längre är tillgängliga. Oftast kan man hitta de ändå när du skrivit namnet på videorna. Men du har inte skrivit det i denna Tesla-artikel. Hade varit trevligt om du kunde göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej "Unknown".
   Trevligt att höra att du finner stort intresse i bloggen. Jag tar tacksamt emot tips om borttagna länkar, både YouTube och annat. Jag har nu uppdaterat artikeln med det dokumentära material du efterfrågat.
   Mvh
   /Bengt

   Radera