Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

söndag 9 februari 2014

Tema ekonomi – fler tecken på en kommande kollaps

Det finns många tecken på att en ekonomisk kollaps är nära förestående. Materialet på nätet är närmast överväldigande. Jag har fastnat för en analytiker vid namn Peter Schiff. Han var den som redan 2002 i officiella sammanhang började varna för en osund utveckling på bolånemarknaden som riskerade leda till en större ekonomisk kris. Tvärs emot de flesta analytiker stod han fast vi den åsikten och hävdade den gång på gång i olika TV-sammanhang. Han blev utskrattad 2007 av de ekonomireportrar från Fox som då intervjuade honom. 2008 besannades dock Peters oro. Vi fick uppleva den värsta ekonomiska krisen sedan den stora depressionen på -30 talet. Vägen ur krisen gick genom att stater fick gå in och rädda sina banker (vilket i USA krävde 700 miljarder dollar)  och senare även ett flertal multinationella industriföretag. En insats som naturligtvis skuldsatte dessa stater (och i förlängningen oss som är dess invånare) än mer,


Nu är det dags igen. Peter Schiff m.fl. finansanalytiker varnar för en nära förestående kollaps. De pekar i intervjuer ut dess orsaker. De menar att kraschen är oundviklig eftersom det behövs en sanering. De uttrycker en oro över att dollarn kan förlora sin ställning som den valuta all oljeaffärer betalas med (därav uttrycket petrodollar). Sker detta riskerar dollarn att kollapsa totalt och med den hela den amerikanska ekonomin. Något som också kommer att dra med sig övriga världens valutor och ekonomier i fallet.

Dagens 2 videor har fokus på just ovanstående. Den första är en samling klipp från intervjuer med Peter Schiff och Ron Paul både före kraschen 2008 och även nu inför den förmodat kommande. Andra videon är en längre intervju med bl.a. Peter Schiff, som ett inslag i program serien London Real.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar