Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

onsdag 19 februari 2014

Otroliga fakta om Egyptens pyramider och andra monument världen över

Dags att gå långt tillbaka i historien. Riktigt långt. Vi ska sätta Egyptens pyramider under luppen och upptäcka fakta som tidigare varit okänd, eller åtminstone inte redovisats. Det kan tyckas ha väldigt lite med vår konspiration att göra. Tvärtom. Dagens dokumentärer utgör bara början till en röd tråd som leder till just konspirationens ursprung – dess grogrund. Jag kan utlova en fantastisk resa kantad av symbolism, religion, alternativ energi och avancerade civilisationer.

Våra historieböcker lär oss att pyramiderna byggdes som gravar åt de mäktiga faraonerna. Glöm det. Det finns förklaringar som i mitt tycke, särskilt i ljuset av det vi tidigare redovisat i bloggen, är långt mycket mer trovärdiga. Dagens första dokumentär handlar om just en sådan teori. Det som redovisas här har paralleller med Teslas teorier om energi, särskilt då det han ville åstadkomma med byggandet av The Wardenclyffe Tower.     Dagens andra dokumentär, ”Revelations of the pyramids”, är den stora behållningen. Inte bara i det här inlägget utan i hela bloggen så här långt. Den fick mig att tappa andan och trilla baklänges. Och jag har inte hämtat mig ännu. ”Fantastisk” är en absolut underdrift. Den börjar med en genomgång av hur pyramiderna byggdes och vad som faktiskt rimligen krävdes för att åstadkomma detta. Därefter tas vi som tittare vidare på en resa jorden runt, till liknande byggnadsverk på Påskön, i Peru, i Pakistan och flertalet andra platser jorden runt. För varje plats vi besöker får vi större och större anledning att ifråga vår världshistoria, såsom vi lärt oss den. En insikt om något helt annat växer fram. Bara fantasin sätter gränser för vilka slutsatser just du drar från de fakta som redovisas i filmen. Filmmakarna avslutar med att dra sin egen, fullkomligt otroliga slutsats. Rimmar den någorlunda med din?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar