Den Stora Konspirationen

Notera: Bloggen fungerar både som bok och blogg. De första inläggen samlas under fliken "Bakgrund" (se ovan). Bloggens struktur förklaras i fliken med samma namn. Bästa sättet att få ett grepp om vad bloggen går ut på är att se föreläsningen från 2016-09-11 (se flik ovan).

lördag 4 april 2015

Förklaringar, del 1 - "The greater picture".

Idag är det dags för en favorit i repris – vi ska se om en dokumentär som är central för förståelsen av övriga inlägg i den här bloggen, både tidigare och kommande. Dokumentären introducerades i inlägget från den 19:e februari 2014,med titeln Otroliga fakta om Egyptens Pyramider

Dokumentären introducerar hypoteser om vår världs historia. Dessa hypoteser är inte nya. Faktum är att flera stora filosofer genom årtusenden delat den uppfattning som introduceras här. En av dessa är Platon.  Men av någon anledning har dessa hypoteser kommit att falla i glömska.
Den första hypotesen är kopplad till astronomi. Den handlar om att vi bör betrakta tiden på vår jord som cyklisk. När vår jord snurrat ett varv runt sin egen axel har ett dygn förflutit. När samma jord snurrat ett varv runt vår sol har ett år förflutit. Men det finns ytterligare ett begrepp som många kallar för ”Det stora året” – The Great Year. The great year är den tid det tar för vår sol att snurra ett varv runt sin systersol – Sirius (även kallad Isis…). The great year är en cykel på mellan 24.000 till 26.000 år (det finns en anledning till att meningarna går isär vad gäller cykelns längd och den kommer vi att återkomma till).

Vad som är kännetecknande för samtliga dessa cykler är att de objekt som är centrala för respektive cykel genomgår faser av uppbyggnad/nyskapande och nedbrytning/förstörelse. Det centrala objektet för dygnscykeln är samtliga organismers celler, inte minst våra egna. Vi vaknar varje morgon, förhoppningsvis utvilade. Om vi fått en god natts sömn betyder det att våra celler under nattens lopp reparerats från de skador som uppstått efter dagens ”wear and tear”. Detta kretslopp upprepas varje dag ända tills den dag vi själva, och våra celler dör. För årscykeln är det framförallt naturen runt omkring oss som är objektet. Varje vår ”återuppstår” naturen med förnyad kraft efter en lång vinters vila. Varje höst ”dör” naturen efter en intensiv vår och sommar som innebär mycket slitage.

Att anta det är vår jord, planeterna i vårt solsystem, som är objektet i The Great Year är en inte alltför vågad hypotes. Detta skulle alltså innebär att hela vårt klot skulle "dö" och "återställas" med en återkommande regelbundenhet. Faktum är att det vimlar av fakta som pekar i den riktningen. En sådan hypotes skulle t.ex. förklara hur det kommer sig att dinosaurierna, mammutarna, de sabeltandade tigrarna dog ut utan att vi på ett tillfredsställande sätt har kunnat förklara hur. Det skulle också förklara varför vi hittar pyramider på havets botten och till och med hela samhällen som tycks ha begravts i jord eller i sand. Allt tyder på att jorden med jämna mellanrum genomgår omvandlande händelser där allt levande bränns, stora områden dränks i gigantiska mängder vatten och där polerna byter plats. Det finns historiska artefakter som vittnar om händelser av det här slaget.

Dags alltså för dagens dokumentär – The Great Pyramid of Giza. Se den i ljuset av det jag skriver ovan. Det är en fantastisk dokumentär som kanske kan få dig att dra på smilbanden en smula åt hur lurade vi förefaller ha blivit vad gäller Egyptens historia . Dokumentären bör få dig att känna åtminstone ”en gnutta tvekan” inför den förhärskande historieskrivningen.

Något som också mycket tydligt framgår av dokumentären är att matematiska begrepp som Pi, Det Gyllene Snittet, Metern och till och med Ljusets Hastighet förefaller ha varit kända långt innan de kommit att introduceras för den bredare allmänheten. Det verkar som om starka krafter verkat för att dessa kunskaper ska förbli dolda och okända till dess ”tiden är mogen” för dem. Kan det vara så att dessa ”starka krafter” har något med Frimurarna / Secret Societies / The Global Elite att göra. Kan det också vara så att dessa organisationer är väl bekanta med betydelsen av The Great Year och katastrofer som med jämna mellanrum drabbar jorden - men att de väljer att dölja den sanningen för oss. Mycket tyder på att så är fallet.   Men detta är en andra hypotes som vi får anledning att återkomma till i senare inlägg.2 kommentarer:

 1. Gå in på www.henrymakow.com och ladda hem PDFn Occult Theocrasy.
  Den är från 1933 och berättar vad som försigår i det fördolda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Peter. Jag kommer definitivt att ta en titt på den PDF du refererar till.

   Radera